محبوبترین ها

  • رقم کد بودجه نواحي منفصل بايد افزايش پيدا کند

  • رقم کد بودجه پروژه هاي ورزشي و حمايت از ورزش، بسيار ناچيز است

  • خانه آمادگي جسماني قزوين باحضور اعضاي شوراي شهر افتتاح شد

  • شهرداري درباره پروژه ساماندهي امامزاده حسين(ع) بيشتر از تعهداتش عمل کرده است

  • نشست مشترک رئيس و اعضاي شورا با بسيج جامعه زمان حضرت صاحب الامر (عج)

  • بررسي و تصويب بودجه عمراني لايحه پيشنهادي سال 97 شهرداري به اتمام رسيد

  • مجموعه هاي گردشگري بايد براي همه شهروندان و معلولين دسترس پذير شوند

  • بررسي و تصويب بودجه حوزه معاونت خدمات شهري شهرداري مرکز استان

  • حضور در ايستگاههاي آتش نشاني و تقدير از پاکبانان خدوم شهر

  • عيادت اعضاي شوراي شهر قزوين با آيت اله محمدي تاکندي

  • نامه فرمانداري درمورد مصوبات مرکز استان بررسي شد

  • شرکتي که سهامدار عمده ي آن شهرداري قزوين است نبايد زيانده باشد

  • سيستم فاضلاب شهري در نواحي منفصل با مشکل مواجه است

  • شوراي شهر و شرکت آبفا در خدمت رساني به مردم اهداف مشترک دارند

  • به دليل وجود موانع در معابر شهري، استفاده از دوچرخه عذاب آور است

  • همزماني تردد مسير دوچرخه سواري و پياده در جاده سلامت کارشناسي نيست

  • تابلوي شهيد رجايي در عوارضي قزوين_تهران دوباره نصب شود

  • مسئولان از روند احداث جاده سلامت گله مندند

  • جايگاه ورزش بانوان، نيازمنديها و مشکلات اين حوزه بررسي شد

  • ديدار رييس و اعضاي شوراي شهر، شهردار و مديران شهري با حجت رئيس کل دادگستري استان

  • چهارشنبه ۱۳۹۵/۰۸/۱۹

    حسين غياثوند، رئيس کميسيون شهرسازي در نطق پيش از دستور:

    معماري ايراني_اسلامي به خروج شهرها از بي‌هويتي فرهنگي کمک خواهدکرد

    معماري اسلامي_ايراني ضرورت گريز ناپذير جامعه امروز براي خروج شهرها از بي هويتي فرهنگي است و براي اجراي آن به بستر سازي در اجتماع، اجراي بند دوم سياستهاي کلي خانواده مقام معظم رهبري، اصلاح قوانين موجود و همت والاي قوه مقننه ،مجريه و قضائيه نياز دارد.

    به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي شوراي شهر در نطق پيش از دستور خود که در جلسه عصر امروز شوراي شهر برگزارشد، موضوع مهم معماري اسلامي_ايراني را بسيار مهم دانست و گفت: معماري ايراني_اسلامي ضرورت برزمين مانده اي است که تاکنون مورد توجه هيچ نهاد و ارگاني قرار نگرفته است.

    وي افزود: شهرهاي با اصالت ايران با معماري شکوهمند ايراني_اسلامي غريبه شدند

    معماري ايراني_اسلامي به خروج شهرها از بي‌هويتي فرهنگي کمک خواهدکرد.

    اجراي بند دوم سياستهاي کلي خانواده مقام معظم رهبري در شهرسازي ايراني_اسلامي جايگاه ويژه اي دارد و مورد توجه قواي سه گانه قرار بگيرد.

    وي ادامه داد: شهرداري قزوين با گذشت چندين ماه از آغاز تدوين سياستها و ضوابط معماري ايراني_اسلامي هنوز بسترسازي فرهنگي و اجتماعي را فراهم نکرده است.

    از نمايندگان مردم قزوين در خانه ملت مي‌خواهم براي اصلاح قوانين موجود، براي اجراي معماري اسلامي_ايراني قدمهاي جدي تري بردارند.

    اين عضو شورا تصريح کرد: وزارتخانه هاي علوم و راه و شهرسازي نسبت به گنجاندن معماري ايراني_اسلامي در سرفصل آموزشي دانشگاهها و لحاظ اين مهم در مقررات ملي ساختمان همت گمارند.

    صدا و سيما و رسانه هاي مکتوب و مجازي، فرهنگ سازي براي مشارکت مدني در اجراي معماري ايراني_اسلامي را دردستورکار قراردهند.

    وي گفت: معماري اسلامي_ايراني ضرورت گريز ناپذير جامعه امروز براي خروج شهرها از بي هويتي فرهنگي است و براي اجراي آن به بستر سازي در اجتماع، اجراي بند دوم سياستهاي کلي خانواده مقام معظم رهبري، اصلاح قوانين موجود و همت والاي مسئولان و متوليان امر نياز دارد.

    وي با بيان اينکه فرهنگ و معماري تأثير متقابلي بريکديگر دارند، گفت: همان گونه که انسان براساس باورها، آئين، جهان بيني و فرهنگ خويش محيطي مي سازد که بتواند ضمن آنکه آئينه اصول و ارزشهايش بوده و او را در جهت وصول به آنها ياري کند، در دهه هاي اخير به روشهاي گوناگون اين موضوع نيز مورد بررسي و تأييد قرار گرفته که مختصات محيط تأثير جدي بر رفتار، روان و تغييرات فرهنگي انسان دارد.

    وي افزود: اگر بخواهيم براي صحبتهاي بيان شده نمونه اي بياوريم بايد به ازبين رفتن تدريجي قبح برخي موضوعات و عادات، دگرگوني در رفتارهاي جامعه و به قهقرا و سمت فرهنگ غربي رفتن برخي موضوعات اشاره کنيم و به صورت اجمالي مي توان گفت، همانگونه که زيبايي، تناسب، تعادل و توازن محيط، آرامش و احساس امنيت بر کاهش فشار عصبي انسان تأثيرگذار است، زشتي هاي بصري، آلودگي هاي صوتي، فقدان تعادل ها، دوري از طبيعت و ... تأثير جدي بر روان انسان، رفتارهاي فردي و اجتماعي افراد، تفکر و درکل فرهنگ جامعه خواهد گذاشت.

    رئيس کميسيون شهرسازي افزود: اين تأثيرات که در ابتدا به صورت تغييرات رفتاري و فرهنگي به ظاهرساده و نامحسوس و غيرقابل اندازه گيري بروز مي کند، به مرور هويت جامعه را دگرگون کرده و او را با بحران مواجه کرده، بحران هويتي که بسياري از ارزشهاي فرهنگي را به مقابله طلبيده و آنها را منسوخ و مطرود مي کند.

    اين عضو شورا تصريح کرد: البته مراد از ذکر نکات فوق، اين نيست که تغييرات فرهنگي پديده نيکويي نيست، بلکه مقصود اين است که تغييرات فرهنگي بايد درجهت تکامل و پويايي و تصفيه فرهنگ رخ دهد، نه اينکه درراستاي انحطاط و تشبه به بيگانه، بحران هويت و به طور اجمال درجهت منسوخ شدن ارزشهاي اصيل فرهنگي که منبعث از  جهان بيني جامعه و عامل بقاء و دوام ملتي هستند، عمل کند.

    وي در ادامه به تأکيدات مقام معظم رهبري که بارها خطاب به مسئولان و متوليان مربوطه کشوري تلاش براي رعايت ضوابط و چارچوبهاي معماري اسلامي_ايراني را متذکر شدند، اشاره کرد و گفت: معظم له در شهريور امسال ضمن ابلاغ سياستهاي کلي خانواده و در بند دوم آن به محور قرار گرفتن خانواده در قوانين و مقررات، برنامه ها، سياستهاي اجرايي و تمام نظامات آموزشي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي به ويژه نظام مسکن و شهرسازي تأکيد داشته اند و اين مهم يعني معماري اسلامي و ايراني مقوم نهاد خانواده و درراستاي سياستهاي اصلي اين نهاد مقدس دانسته شده است.

    رئيس کميسيون شهرسازي در ادامه با تأکيد براينکه شوراهاي شهر بايد در فعاليتهاي خود به مختصات شهر اسلامي توجه کنند و خدمات شهري را در جهت تأمين اين مقصود به کارگيرند گفت: به خصوص معماري و شهرسازي متناسب با حيات طيبه ي اسلامي به شکل کامل مورد توجه قرار بگيرد و به تأمين آرامش روحي، امنيت معنوي، ظهور و اعتلاي مظاهر اسلامي و انقلابي، زيبايي، حفظ طبيعت و فضاي طبيعي توجه شود و درکل محيط زندگي بايد طوري طراحي و ساخته شود که سبک زندگي اسلامي و ايراني راحت تر اجرايي شود.

    غياثوند در ادامه به تفاوتهاي بين معماري سبک اسلامي_ايراني که در قديم مورد استفاده قرار مي گرفت و معماري که اکنون مورد توجه قرار مي گيرد، اشاره کرد و ادامه داد: درکنار ويژگيهاي مناسب بناهاي قديم که به تأمين نور، فضاي سبز، نما و منظر، عدم اشرافيت، خط آسمان و زيبايي بصري اهميت مي داد، بايد بر اين مهم تأکيد کرد فرزنداني که در اين بناها پرورش مي يافتند و يا در جامعه پيرو معماري اسلامي_ايراني حضور مي يافتند، بيشتر از نسل امروز پايبند به اعتقادات و ارزشهاي ديني و فرهنگي بودند و روحيات اخلاقي ارزشمند تري داشتند.

    وي اصلاح قوانين فرادست در راستاي اجراي معماري اسلامي_ايراني را مهم دانست و گفت: اصلاح ماده 169 قانون برنامه پنجم توسعه، قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان و نيز مقررات شوراي عالي شهرسازي در کنار  اهتمام جدي دولتها، متوليان امر و بدنه مديريت شهري به معماري اسلامي_ايراني از مهمترين ضرورتهاي جامعه امروز است.

    اين عضو شورا بر انتخاب قزوين به عنوان پايلوت اجراي معماري اسلامي_ايراني و ارائه الگوي و نمونه مناسب از اين شهر به کل کشور و جامعه جهاني اسلامي را مورد تأکيد قرارداد و گفت: براساس سياستهاي کلان شوراي شهر ضوابط و الگوهاي معماري اسلامي_ايراني در شهرداري با استفاده از توان بخش خصوصي  درحال تدوين است و در اين راه از توان آحاد جامعه، مسئولان و متوليان امر و بخش خصوصي بهره مي‌بريم.

    رئيس کميسيون شهرسازي از وزارت خانه علوم خواست تا سرفصل معماري اسلامي_ايراني را در کتب آموزشي دانشجويان لحاظ کنند و وزارت راه و شهرسازي درراستاي گنجاندن اين مهم در مقررات ملي ساختمان تلاشهاي لازم را به عمل آورند، همچنين نمايندگان مجلس، درراستاي اصلاح و تصويب قوانين مورد نياز گام بردارند و صداوسيما و رسانه هاي گروهي اطلاع رساني و همراهي لازم را با متوليان امر به وجودآورند.

    پايان پيام/2181/آبان95

    تصاویر مرتبط