چهارشنبه ۱۳۹۳/۰۹/۲۶

در نشست شوراي اسلامي شهر قزوين به تصويب رسيد؛

طرح نوسازي شبکه آب و فاضلاب در بافت فرسوده

اصلاح 130 کيلومتر از شبکه آب و فاضلاب شهري در بافت فرسوده با همراهي مردم، حمايت شرکت آب و فاضلاب، شورا و شهرداري قزوين در دستور کار قرار گرفت.

عباس ظاهري رئيس شوراي شهر قزوين در جلسه علني که با حضور اعضاي شورا، مدير عامل شرکت آب و  فاضلاب و هيأت همراه برگزار شد، با بيان اين مطلب که اصلاح شبکه آب در بافت فرسوده شهر ضرورتي انکارناپذير است اظهار داشت: طي چند سال گذشته با مصوبه شوراي شهر منابع مالي براي اين مهم، از طريق فروش انشعاب آب تعيين شد و طي سه سال به منظور تحميل نشدن فشار مالي به شهروندان، اين قيمت ها ثابت ماند.

ظاهري ادامه داد: هزينه افزايش يافته انشعاب آب در سال آينده فقط بايد از متقاضياني که درخواست دارند دريافت شود و اولويت اصلي هزينه کرد اين مبالغ، بايد در بافت فرسوده  و براي اصلاح شبکه آب باشد.

اين مقام مسئول افزود: مدت اعتبار اين طرح در صورت موافقت اعضاي شورا يک سال پس از تصويب توسط وزارت نيرو خواهد بود و هرگونه تغيير قيمتي پس از اين تاريخ، با نظر اعضاي شورا بايد صورت گيرد.

اصلاح شبکه آب و کاهش خسارات و هزينه هاي محتمل

سيد کاظم مجابي نايب رئيس کميسيون برنامه و  بودجه نيز اظهار داشت: لايحه شرکت و آب و فاضلاب مبني بر افزايش حق انشعاب در اين کميسيون، با حضور کارشناسان مربوطه مورد بررسي قرار گرفت و مقرر شد بين انشعابات خانگي  و غير خانگي تفکيک قايل شويم.

مجابي با بيان اين مطلب که توان مالي مردم در مناطق مختلف شهر متفاوت است بيان کرد: در همين راستا مناطق شهري را بر اساس درآمد شهروندان به 3 منطقه تقسيم نموده ايم و بر اساس آن، هزينه انشعابات آب هر منطقه بين 150 تا 300 هزار تومان متغير است.

اين مقام مسئول با بيان اين مطلب که برخي از مناطق شهري مانند هادي آباد و آبگيلک در وضعيت درآمدي مناسبي قرار ندارند اظهار داشت: قيمت انشعابات در اين مناطق در کمترين حد يعني همان 150 هزار تومان در نظر گرفته شده است تا فشار ناشي از افزايش قيمت ها به قشر کم درآمد جامعه تحميل نشود.

وي به نحوه هزينه کرد درآمد هاي ناشي از فروش انشعابات اشاره و تصريح کرد: اين درآمد براي توسعه شهري و اصلاح شبکه آب در بافت فرسوده هزينه مي شود تا از خسارات ناشي از اين مسأله در شهر جلوگيري نماييم.

مجابي ادامه داد: اگر اصلاح شبکه آب در بافت فرسوده به درستي انجام شود، شاهد کاهش خسارات و هزينه هاي متحمل شده ناشي از اين موضوع خواهيم بود.

 

اصلاح شبکه آب، راهي براي جلوگيري از هدر رفت آب

احمد هجرانفر مديرعامل شرکت آب  وفاضلاب شهري قزوين در ادامه اين نشست با بيان اين مطلب که هزينه تأمين و توزيع هر متر مکعب آب 10 هزار ريال برآورد مي شود بيان کرد: اين در حالي است که قيمت دريافتي از مردم دو هزارو 400 ريال است و پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها شاهد تعرفه  هاي برق، گاز، بنزين و مخابرات بوديم اما بهاي آب جزو مواردي بود که در تغيير بسيار اندک و ناچيزي در آن روي داده است.

وي ادامه داد: دولت نيز حمايت  و اعتبار خاصي براي اجراي طرح هاي توسعه اي توسط شرکت آب و فاضلاب در نظر نمي گيرد و از سوي ديگر فاصله بين قيمت دريافتي و قيمت واقعي بهاي تمام شده آب، موجب تحميل بار سنگين بر دوش شهرداري شده است.

هجرانفر يکي از راهکارهاي کاهش مصرف در بخش آب  را دريافت قيمت واقعي آب از مردم دانست و ادامه داد: در حال حاضر در کشورهاي پيشرفته قيمت تمام شده آب به اضافه 3 درصد سود از مردم دريافت مي شود و اين امر يکي  از دلايل اصلاح ساختار الگوي مصرف در اين حوزه به شمار مي رود و در  ايران نيز با توجه به مواجه شدن با بحران آب بايد تمهيداتي از اين دست انديشيده شود.

اين مقام مسئول، از قرار گيري شهر قزوين در کنار 11 کلانشهر در مواجهه با بحران کم آبي خبر داد و افزود: اين مهم حاکي از آن است که بايد برنامه هاي زيرساختي را به منظور تأمين منابع آبي پيش بيني  و اجرا نماييم و از سوي ديگر با اصلاح شبکه فرسوده آب هاي شهري از هدر رفت آن جلوگيري کنيم.

فرسودگي شبکه آب سالانه يک ميليارد تومان خسارت  وارد مي کند

رضا خرده دان معاون خدمات مشترکين  و درآمد شرکت آب  و فاضلاب قزوين با بيان اين مطلب که در حال حاضر 130 کيلومتر از شبکه آب در شهر قزوين فرسوده است بيان کرد: اين شبکه نياز به اصلاح دارد و سالانه بالغ بر يک ميليارد تومان خسارت ناشي از ترکيدگي لوله ها بر اين شرکت تحميل مي شود.

وي بر ضرورت تأمين منابع درآمدي براي اصلاح شبکه آب در بافت فرسوده تأکيد و خاطر نشان کرد: فروش انشعاب آب يکي از راه هايي است که مجلس آن را در صورت موافقت اعضاي شورا در هر شهر، در قانون پيش بيني کرده است.

اين مقام مسئول ادامه داد: هزينه اصلاح شبکه آب در اين 130 کيلومتر افزون بر 40 ميليارد تومان پيش بيني شده است که بخشي از آن به وسيله فروش انشعابات آب و  بخشي ديگر از طريق حمايت هاي شورا  و شهرداري از طريق دريافت نکردن هزينه حفاري ها و ترميم مسير حفاري شده محقق مي شود.

پايان پيام/1098/آذر93

تصاویر مرتبط