شنبه ۱۳۹۳/۰۸/۰۳

فرخزاد، نايب رئيس شوراي شهر خبرداد:

فقدان ضابطه قانوني، موجب رشد غير مجاز باغ ويلاها و خروج سرمايه از قزوين شده است

عدم تدوين ضابطه ساخت و ساز اجرايي و اصولي براي باغ ويلاها موجب شده سرمايه ها از قزوين به ديگر استانها و حتي خارج از کشور برود و سرمايه گذاران استان، در ديگر مناطق متمرکز شوند.

 

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ علي فرخزاد نايب رئيس شوراي شهر در رابطه با برنامه ها و اقداماتي که مي توان براي حل مشکل باغ ويلاها به کار برد عنوان کرد: باغ ويلاها موضوع عمومي بوده و زمان زيادي است که بحث برانگيز شده و مي توان از جنبه هاي مختلف به آن نگاه کرد.
وي افزود: 600 تا 700 حکم تخريبي که براي ساخت و سازهاي غير مجاز صادر شده چند پيام دارد، اول اينکه نشان مي دهد باغ ويلاها نياز جامعه است و ما نتوانستيم براي آن يک فرمول اجرايي تنظيم کنيم تا مردم از طريق آن، نيازهايشان را تامين کنند.
فرخزاد با تأکيد بر اينکه ضوابط بايد طوري تدوين شوند که قدرت اجرايي داشته باشند، ادامه داد: واقعاً از قوه قهريه نمي توان به شکل کامل بهره برد و تا چه زماني مي توان وسعت کوه، دشت و بيابان را با پليس ساختمان کنترل کرد تا ساخت و ساز غير مجاز انجام نشود؟!
وي يادآورشد: البته طي دو سال اخير در يک منطقه 20 هزار هکتاري ضوابطي تدوين و پروانه هايي صادر شده که شايد در يک مرحله بيشتر پاسخگو نبوده، در حاليکه قزوين از چندين هزار هکتار اراضي برخوردار است که قابليت ساخت باغ ويلا دارند.
نايب رئيس شوراي شهر ادامه داد: از طرفي به دليل نبود چارچوبهاي قابل اجرا و عموميت يافته، برخي افراد هم که مي خواستند در قزوين ساخت و ساز انجام دهند، پشيمان شدندو سرمايه خود را به ديگر شهرها و به ويژه شهرهاي شمالي بردند و متمکنين به خارج از کشور رفتند و با 700-800 ميليون مي توانند يک ويلا خوب در کشورهاي همجوار خريداري کنند.
فرخزاد يادآورشد: براي تدوين شيوه اي مناسب در موضوع باغ ويلاها بايد از شهرهايي که تجربه هاي موفقي داشتند مانند همدان، زنجان، شيراز و کرمانشاه، الگو برداري کنيم تا به درستي جوابگوي نياز مردم باشيم.
وي با تأکيد بر اينکه در حال حاضر باغ ويلاها نياز جامعه است، افزود: با توجه به اينکه اغلب مردم در آپارتمانهاي بين 70 تا 100 متر و اگر کمي متمکن باشند در آپارتمان 200 متري زندگي مي کنند و فضاي سبز و مفرحي ندارند، لازم است به موضوع باغ ويلاها اهميت دهيم.
رئيس کميسيون عمران شوراي شهر يادآورشد: بايد از توجه به سلامت روح و روان مردم نيز باز نماند و دلايلي که موجب شده قزوين جزو شهرهاي افسرده کشور نام بگيرد را بررسي کرد، شايد يکي از دلايل، نوع خانه هاي مسکوني باشد که زندگي در آنها درصد عصبي شدن افراد را بالا مي برد.
فرخزاد در تکميل صحبتهاي خود گفت: شورا عامل محرک براي تدوين ضوابط و رونق ساخت و سازها محسوب مي شود و راهکارهاي قانوني و ضوابط اين مهم بدست کارگروه امور زير بنايي استان تدوين مي شودو دستگاههاي مؤثري همچون استانداري،جهاد کشاورزي، راه و شهر سازي و ميراث فرهنگي در آن عضو هستند که مي توانند به ساخت و سازها رونق دهند.
نايب رئيس شوراي شهر مشارکت مردم را در سياست گزاري ها، خواسته هايي که از مسئولين و مديران دارند، نگهداري و بهره برداري از پروژه ها مهم دانست و گفت: مردم بايد در ساخت و سازها، پروژه هاي عمراني و ترافيکي، اقدامات مربوط به جمع و تفکيک زباله و ديگر موارد با شهرداري مشارکت داشته باشند، همکاري سازنده آنها رونق شهر نشيني را به همراه دارد.
وي تغيير نگرش مردم در همراهي با مسئولان و اجراي برنامه هاي فرهنگي در اين رابطه از سوي مسئولان را بسيار مهم خواندو گفت: کشور ايران با اينکه در مقايسه با کشورهاي پيشرفته درآمد زيادي ندارد، ولي سالانه هزينه هاي زيادي در بخشهاي جمع و تفکيک زباله و حتي انرژي متحمل مي شود.
 فرخزاد يادآورشد: به عنوان نمونه ما هر چه بوستان احداث کنيم ولي فرهنگ نگهداري از آنرا ترويج ندهيم فايده نخواهد داشت و از سويي، سالانه 80 ميليارد دلار در کشور صرف يارانه انرژي مي شود، رقم بالايي که اگر فرهنگ سازي خوبي صورت بگيرد، کاهش مي يابدو مي توان آنرا در بخشهاي مناسب تري خرج کرد.
پايان پيام/1036/مهر93
 

 

تصاویر مرتبط