نايب رئيس شوراي شهر؛
انسان محوري بايد اساس توسعه قزوين باشد
براي تحقق توسعه پايدار، بايد بستر توسعه بر مبناي انسان و براي بهبود رفاه اجتماعي و شهروندي فراهم شود.
علي فرخزاد نايب رئيس شوراي شهر با تأکيد بر اين مطلب اظهار داشت: با فراهم نمودن بستر توسعه با محوريت انسان ، مي توان به برقراري عدالت اجتماعي، طراحي شهر هماهنگ با ماهيت و نيازهاي انسان، ايجاد انتظام ساختاري در فضاي شهري، بهره گيري حداکثري از فضاهاي شهري و افزايش رضايت شهروندي دست يافت.
فرخزاد با اشاره به انجام پروژه هاي مختلف در شهر قزوين اظهار داشت: تمام اين پروژه ها بايد از ديد و منظر شهروندان انجام شود تا اجرا و نتيجه آن باعث ايجاد آسايش و رفاه در بين آنان شود که لازمه تحقق اين موضوع، اجرا و توجه به پيوست هاي - اجتماعي است که اين رويکرد مورد توجه کميسيون عمران شورا نيز مي باشد.
وي بر لزوم آگاهي از نظرات مردمي قبل از اجراي پروژه ها تأکيد و تصريح کرد: اين رويکرد بايد در راستاي جلب رضايتمندي و آگاهي از نقطه نظرات شهروندان به خصوص کساني که ارتباط مکاني نزديکي با پروژه دارند صورت گيرد تا در صورت وجود نقيصه و درخواستي از سوي اين افراد، شهرداري با کمترين هزينه براي تحقق مطالبات آنها قدم بر داريم.
اين مقام مسئول به محور برخي از اقدامات صورت گرفته توسط کميسيون عمران از زمان شروع به کار شوراي چهارم تا کنون اشاره و خاطر نشان کرد: مرور بر مصوبات سال هاي پيش اين کميسيون و تفويض اختيارات محقق شده، تدوين آئين نامه براي کميسيون عمران به منظور مشخص شدن حيطه اختياراتي و نحوه فعاليت آن از جمله اين موارد مي باشد.
اين عضو هيأت رئيسه شورا از تدوين طرح اخذ مشاور خبر داد و افزود: اين طرح در راستاي استفاده از توان مشاوران متخصص و متبحر براي نظارت بيشتر بر روند کمي وکيفي پروژه ها، بررسي صورت وضعيت قراردادها و استفاده از نظرات آنها در تصويب و غني نمودن طرح ها است.
وي ادامه داد: هر يک از اعضاي شورا با توجه به حيطه وظايف و اختياراتي خود از طريق شرکت در نشست هاي متعدد با حضور معاونان و مديران مرتبط شهرداري و بررسي دقيق و همه جانبه لوايح، سعي در انجام وظايف محوله در جايگاه شورايي به بهترين نحو ممکن دارند اما استفاده از توان کارشناسان در قالب مشاوره مي تواند به انجام امور محوله با کيفيت بهتر منجر شود.
فرخزاد با اشاره به نزديک بودن بودجه بندي سال 93 اظهار داشت: در صورت موافقت اعضاي شوراي براي اخذ مشاور، با پيش بيني کد بودجه اي مي توان اجراي آن را در سال آينده عملي نمود.
اين مقام مسئول بر توسعه شهرسازي بر مبناي عدم ايجاد سفر هاي درون شهري تأکيد و تصريح کرد: بايد با برنامه ريزي مدون، سعي در پاسخگويي به نياز هاي شهروندان در محل سکونت و زندگي آنها داشته باشيم تا شهروندان براي دستيابي به نياز هاي روزمره خود با انجام سفر به هسته مرکزي شهر و مراکز تجاري وخدماتي معضلاتي مانند ترافيک ايجاد نکنند.
رئيس کميسيون عمران برضرورت استفاده از توان بومي براي اجراي پروژه هاي شهري تأکيد و تصريح کرد: اين رويکرد موجب ايجاد زمينه اشتغال زايي براي نيروهاي بومي، دستيابي به تکنولوژي شهري و پيشرفته توسط نيروهاي بومي با برنامه ريزي در يک پروسه زماني، ارتقاء و تقويت توان مالي نيروهاي بومي، سرازير شدن انتفاع و سود حاصل از پروژه هاي شهري به شهر و ايجاد زمينه هاي توسعه و پيشرفت بهتر در شهر قزوين توسط نيروهاي بومي مي شود که اين رويکرد بايد توسط مسئولان مورد توجه قرار گيرد.
وي توسعه متوازن را يکي از رويکردهاي مهم شورا بر شمرد و ادامه داد: از همين رو توجه به مناطق کم برخوردار با اجراي پروژه هاي توسعه اي، تفريحي و ترافيکي مي تواند گامي موثر در راستاي رفع معضلات موجود در اين بافت باشد.
اين مقام مسئول با اشاره به بافت فرسوده به عنوان يکي از معضلات مهم شهر تصريح کرد: بايد با تنوير اذهان ساکنين اين مناطق نسبت به مزاياي نوسازي و همچنين ارائه امتيازاتي تشويقي از سوي شهرداري و حمايت بانک ها با پرداخت وام هاي لازم، از بروز حوادث ناگوار در هنگام بروز زلزله يا حوادث غير مترقبه در اين قسمت از شهر جلوگيري به عمل آورد.
فرخ زاد توجه به مناطق منفصل شهري را از ديگر اولويت هاي شهر قزوين دانست و اذعان داشت: افزايش سکونت و جلب رضايتمندي مردم در اين مناطق و ارائه امکانات خدماتي در اين نقاط، نيازمند ايجاد يک اعتقاد عمومي در ميان همه مسئولان مرتبط است تا با يک برنامه ريزي همه جانبه، براي ايجاد امکانات رفاهي نسبي و ترغيب شهروندان به سکونت در اين مناطق تلاش نمود.
وي ادامه داد: شورا و شهرداري قزوين به نوبه خود و با توجه به فراهم بودن امکانات و پشتوانه هاي مالي، براي رفع وکاهش مشکلات مناطق منفصل شهري قدم برخواهد داشت اما همراهي و حمايت مسئولان مرتبط نيز تسهيل کننده اين امر است.
وي بر لزوم توجه به تجربه ساير شهرها و کشورها در ارائه خدمات لازم به مناطق منفصل شهري اشاره و تصريح کرد: تجربه شهرهايي مانند زنجان، کرمانشاه، شيراز، اصفهان و شهرهاي کشورهاي پيشرفته مانند لندن و پاريس حاکي از وجود بسترهاي لازم براي توجه به مناطق منفصل به منظور کاهش معضلات شهري است که قزوين هم مي تواند با اخذ نقاط قوت، نسبت به برنامه ريزي مدون براي اين نواحي اقدام نمايد.
وي با اشاره به تمايل شهروندان به وجود باغ ويلاها اظهار داشت: بايد با ايجاد ضوابط و قوانين تشويقي و حمايتي به نياز هاي شهروندان در اين حوزه پاسخ دهيم تا شاهد قانون گريزي و ساخت و ساز هاي غير مجاز در اطراف شهر قزوين نباشيم.
نايب رئيس شورا توسعه فرهنگي - اجتماعي را از ديگرمؤلفه هاي مهم در حوزه هاي توسعه پايدار دانست و ادامه داد: توجه به اين موضوع توسط مديران شهري موجب دستيابي به موفقيت هاي چشمگير به واسطه ايجاد ارتباط بين مؤلفه هاي فرهنگي- اجتماعي و مولفه هاي شهري و عمراني و از سوي ديگر بهبودکيفيت زندگي در شهر خواهد شد.
فرخزاد در خاتمه اظهار داشت: شهرداري و شوراي شهر قزوين به عنوان يکي از مهمترين نهادهاي مردمي و مسئول، تمام تلاش خود را به منظور ايجاد توسعه پايدار و انسان گرا با استفاده از ظرفيت هاي مردمي خواهد نمود که در اين ميان همراهي ساير دستگاه ها و ايجاد تعامل دوسويه مي تواند اين رويکرد را به بهترين نحو ممکن محقق سازد.
ايجاد رضايتمندي در مردم ساکن در مناطق منفصل شهري، نيازمند ايجاد يک اعتقاد عمومي در ميان همه مسئولان مرتبط براي يک برنامه ريزي همه جانبه، در راستاي ايجاد امکانات رفاهي نسبي و خدماتي در اين مناطق است