پنجشنبه ۱۳۹۲/۰۴/۲۷

عضو شوراي اسلامي شهر قزوين

بافت فرسوده مسئله اي عجين شده با جان مردم

براي ايجاد شهري همگون از نظر رشد شاخص هاي توسعه يافتگي، بايد پاسخگوي مطالبات مردم در همه لايه هاي اجتماعي باشيم.

 

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين، محمد حسين خاكساران رئيس كميسيون فرهنگي شورا با تأكيد بر اين مطلب اظهار داشت: تلاش  و برنامه ريزي مسئولان در رشد  و توسعه شهر  بايد بر يكسان نگري همه آحاد جامعه و  تخصيص امكانات عادلانه به آنها  معطوف گردد تا شاهد جلب رضايت مردم باشيم.

خاكساران با بيان اين مطلب كه ساماندهي بافت فرسوده، از مسائل مورد وفاق و اولويت دار همه مسئولان در سطح كشور محسوب مي شود بيان كرد: شهر قزوين نيز با داشتن بافت فرسوده، از اين موضوع مستثني نيست و مجموعه مديريت شهري بايد با اهتمام جدي، در راستاي ساماندهي اين بافت اقدام نمايد و قدمي راسخ در راستاي تحقق اين مهم بردارد.

 اين مقام مسئول مسئله اصلي در بافت فرسوده را تهديد جان  و سلامت مردم ساكن در اين منطقه با رخ دادن هرگونه حادثه طبيعي و غير طبيعي بر شمرد و افزود: با رخ دادن حوادثي از اين دست به دليل فرسوده بودن اين بافت، اولين موضوعي كه در معرض تهديد است جان مردم است. از سوي ديگر به دليل عريض نبودن كوچه هاي اين منطقه، امكان كمك رساني به اهالي بسيار پايين است، از همين رو حفظ جان مردم به عنوان مسئله اساسي و اولويت دار، ضرورت رسيدگي به اين مشكل را با سرعت بيشتر و در بازه زماني كمتر، ايجاب مي كند.

وي با اشاره به وضعيت بلا تكليف مردم ساكن در جنوب شهر تصريح كرد: مالك چنين پلاك هايي اغلب به دليل قرار گيري در بافت فرسوده موفق به فروش منازل خود نمي شوند. از سوي ديگر به دليل قرار گيري در طرح  بافت فرسوده نمي توانند نسبت به ساخت  و ساز و مقاوم سازي منازل خود اقدام نمايند از همين رو بايد در سريع ترين زمان ممکن و با هم انديشي، نسبت به اتخاذ راهكارهاي عملياتي در اين حوزه اقدام شود.

اين مقام مسئول به برخي از منازلي كه در طرح تعريض كوچه و خيابان هاي سطح شهر قرار مي گيرند اشاره  و تأكيد كرد: مساحت برخي از پلاك هاي باقيمانده، قابل ساخت و ساز يا داراي كاربري مطلوب  نيست كه لزوم تعيين بودجه لازم براي جلب رضايت مالکين اين دسته از واحدها كه در اين موضوع متضرر شده اند وجود دارد.

وي بافت فرسوده و حمايت از قشر مستضعف را از دغدغه هاي مطروحه از سوي مسئولان شهري بر شمرد  و افزود: با توجه به اينكه بستر حمايت از اين موضوع به خوبي در جامعه فراهم است بايد منابع مادي  و برنامه ريزي براي رفع اين معضل به خوبي تعيين شود تا شرايط حركت به سوي ساماندهي اين موضوع با پيش بيني پشتوانه هاي لازم محقق گردد.

خاكساران احداث تقاطع غير همسطح در برخي از نقاط شهر را از ديگر مسائل اولويت دار شهر ذكر كرد و ادامه داد: ميدان 22 بهمن يكي از مصداق هاي اين موضوع مي باشد كه سال ها شاهد ترافيك دائم و سنگين آن از ساعات اوليه صبح  تا پاسي از شب بوده ايم و بايد با اتخاذ تمهيداتي در طرح هاي مرتبط شهري مانند طرح تفصيلي و طرح جامع ترافيك با توجه به ملموس بودن اين مشكل، اقدامات لازم در اين زمينه به عمل مي آمد.

رئيس كميسسيون فرهنگي، تعريض نمودن جاده منتهي به بهشت فاطمه (س) را به صورت بلوار، از ديگر مسائل مهم شهر دانست  و افزود: با توجه به تردد چشمگير شهروندان براي  مراسم تشييع جنازه در طي ايام هفته و تشديد گره ترافيكي در پنج شنبه  و جمعه در اين محور، به منظور رفاه حال شهر وندان بايد رفع اين مشكل نيز در دستور كار قرار گيرد.

خاكساران در ادامه خواستار ايجاد مركز مطالعات در شوراي شهر و توجه به موضوع پژوهش در اين نهاد مردمي به منظور بررسي دقيق طرح ها  و پيشنهادات دريافتي از داخل  و خارج شهرداري شد و ادامه داد: وجود اين مركز، موجب شفاف سازي دقيق اولويت هاي شهر و شهروندان و حركت در يك مسير منظم به منظور تصميم گيري با كمترين ميزان خطا مي شود.  از همين رو بايد رديف بودجه اي براي تحقق اين مسأله در نظر گرفته شود كه اجراي اين موضوع در حال حاضر با موافقت اعضاي اين نهاد مردمي در دستور كار قرار گرفته است.

وي با بيان اين مطلب كه در چند سال اخير شاهد انجام اقدامات مطلوبي در حوزه فرهنگي در سطح شهر بوده ايم اظهار داشت: احداث خانه هاي فرهنگ، قرائت خانه ها، اجراي برنامه هاي فرهنگي از مصاديق اين موضوع و نقطه عطفي در عملکرد اين نهاد محسوب  مي شود.

اين مقام مسئول ادامه داد: با توجه به رشد ساخت و ساز ها در شهر ك هاي جديد شمال شهر و سكونت شهروندان در اين منطقه، لزوم رشد امكانات در حوزه فرهنگي، سلامت و فراهم نمودن زيرساخت  ها  و روساخت هاي لازم در اين زمينه،  همزمان با رشد كمي شهر وجود دارد تا بتوانيم به خوبي پاسخگوي مطالبات مردمي در اين حوزه و اين مناطق شهر باشيم.

خاكساران در پايان با اشاره به اين مطلب كه قانون اساسي به خوبي حيطه اختياري شوراها را شفاف سازي كرده است تصريح كرد: از همين رو اعضاي اين نهاد مردمي بايد اعضاي شوراي شهر باشند نه اعضاي شوراي شهرداري  و بايد براي انجام وظايف پيش بيني شده در اين چارچوب، اهتمام جدي بورزند. از سوي ديگر ضرورت دارد همه اعضاي شورا با آشنايي دقيق نسبت به اين قوانين، برنامه ريزي ها و طرح هاي خود را در اين چارچوب پيش بيني و در اين مسير حركت نمايند.

 

تصاویر مرتبط