سه‌شنبه ۱۳۹۱/۱۰/۲۶

نايب رييس شوراي اسلامي شهر قزوين؛

باغستان سنتي مهمترين سرمايه طبيعي شهر است

باغستان سنتي قزوين به عنوان مهمترين ميراث تاريخي و طبيعي شهر، نقش بسزايي در کاهش آلودگي هاي هوا و مشکلات ناشي از صنعتي شدن دارد.

 

محمد خورشيدي نايب رييس شوراي اسلامي شهر قزوين با تاکيد بر اين مطلب اظهار داشت: باغستان سنتي قزوين با قدمتي بيش از هزار سال، مانند کمربندي سبز در اطراف شهر، نقش بسزايي در کاهش آلودگي هاي مخرب کارخانه هاي صنعتي و خودروها دارد و يک ضرورت مهم براي سلامتي شهروندان محسوب مي شود.
خورشيدي با اشاره به هزينه هاي بالاي افزايش سرانه سبز و وجود برخي از مشکلات براي توسعه اين موضوع تصريح کرد: حال که اين ميراث با ارزش، بدون هيچ گونه هزينه اي از گذشتگان به دست ما رسيده است بايد براي حفظ واحياء آن تلاش کنيم و نگذاريم اين مکان به ورطه نابودي کشانده شود چرا که بهره مندي از آن، حق طبيعي شهروندان و آيندگان مي باشد.
اين مقام مسوول با اشاره به منع قانوني ساخت و ساز در حريم باغات گفت: شوراي اسلامي شهر قزوين نيز با هر گونه ساخت و ساز در اين مکان مخالفت کرده است.
خورشيدي افزود: بروز مشکلات جدي مانند خشک شدن درختان، عدم امنيت، تغيير کاربري ، وجود برخي تهديد ها در محدوده اين مکان، موجب تاسيس سازمان باغستان سنتي قزوين به منظور حفظ و احياي اين مکان شد.
وي با اشاره به عضويت شش سازمان در هيأت مديره سازمان باغستان سنتي قزوين تصريح کرد: حال که شورا و شهرداري پرچم دار اين موضوع شده است ضرورت همراهي و تعامل هر کدام از اين ارگان ها با توجه به توانمندي ها و حيطه اختياراتشان در راستاي رفع مشکلات موجود باغستان وجود دارد چرا که امتيازات و فوايد باغستان به همه شهر و شهروندان بر مي گردد.
نايب رييس شوراي شهر، هدايت قسمتي از فاضلاب خانگي به باغستان را خطري جدي براي آن تلقي کرد و افزود: ادامه اين روند، موجب خشک شدن درختان و در معرض خطر قرارگرفتن سلامتي شهروندان و پرورش ميوه هايي ناسالم خواهد شد که ضرورت رفع اين مشکل در اسرع وقت وجود دارد.
وي درا دامه، به روند ثبت جهاني اين مکان اشاره و تصريح کرد: باغستان سنتي يک موجود زنده تلقي مي شود و ضرورت انجام عملياتي مانند هرس و کاشت درختان به منظور احياء آ ن وجود دارد به همين منظور در حال بررسي مزايا ومعايب اين تصميم هستيم چون گاهي اين ثبت ها مانعي در راستاي اقدامات توسعه اي مي باشد که در صورت وجود امتيازات مثبت و ايجاد نشدن مشکلاتي به منظور حفظ واحياي آ ن،  با اين امر موافقت خواهد شد.
خورشيدي حضور نداشتن جدي باغداران در باغات به دليل وجود چهار مشکل اساسي در زمينه آب، جاده دسترسي، مسکن و امنيت را عامل آسيب پذير شدن باغستان ذکر کرد و افزود: در حال حاضر راهکار هاي رفع اين موضوع از سوي مشاور سازمان باغستان، به صورت کارشناسي در حال بررسي است و طرح تصويبي آن نيز در مراحل پاياني مي باشد.
اين مقام مسوول در رابطه با کليات اين طرح گفت: در حال حاضر در غرب، شرق و جنوب باغستان سه منطقه به عنوان پايلوت طرح مذکور انتخاب شده تا در صورت حاصل شدن نتايج مورد انتظار، به کل باغستان تعميم  داده مي شود.
وي از بررسي طرح تصفيه پسآب شهري به منظور استفاده در آبياري  باغستان سنتي و پار ک جنگلي فدک خبر داد و افزود: شوراي شهر با سهم  اعتباري شهرداري در اين   طرح موافقت کرده  و در صورت همراهي و ارايه پشتوانه هاي مالي از سوي ساير سازمان هاي مربوطه، مشکلات آبياري در دو منطقه مذکور رفع خواهد شد.
خورشيدي به اقدامات صورت گرفته در راستاي حفظ واحياي اين مکان توسط سازمان باغستان اشاره و تصريح کرد: حفظ امنيت و جلوگيري از سرقت محصولات، آتش سوزي و ريختن نخاله در اين حريم با استفاده از گروه هاي گشت زني، ايجاد راه هاي دسترسي در بعضي مناطق، حمايت ازباغداران در خريد ابزارهاي مکانيزه کشاورزي  و تعامل مستقيم با آنها به منظور رفع مشکلات پيش رويشان از جمله اين موارد مي باشد.
وي در خاتمه بر ضرورت مسووليت پذيري توسط همه مسوولين و شهروندان در راستاي حفظ باغستان سنتي شهر تاکيد کرد وافزود: در طي چند سال اخير، شاهد از بين رفتن قسمت اعظمي از اين ميراث با ارزش بوده ايم  که بايد با يک تعامل سازنده نسبت به  رفع اين موضوع اقدامات لازم صورت گيرد چرا که توجه نکردن به اين امر به ضرر شهر و شهروندان خواهد بود.
 

 

تصاویر مرتبط