چهارشنبه ۱۳۹۴/۰۶/۲۵

در جلسه شوراي اسلامي شهر قزوين تأکيد شد؛

کهن شهر قزوين، مقصد گردشگران داخلي و خارجي شود

جلسه شوراي اسلامي شهرمان با حضور شهردار و با دستور کار ارائه گزارش از برنامه هاي اجرا شده در پنجمين نشست مجمع عمومي شهرداران آسيايي و بررسي بازتاب هاي اين برنامه از سوي اعضاي شورا و ارائه پيشنهاد براي رفع نقاط ضعف و ارتقاء ويژگي هاي مثبت گذشت.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ علي فرخزاد نايب رئيس شوراي اسلامي شهر در اين جلسه گفت: اجلاس شهرداران آسيايي يکي از مهمترين و شاخص ترين برنامه هاي روز قزوين امسال به شمار مي آيد که بازتاب ها و نتايج آن نشاندهنده ميزان موفقيت آن در جامعه بوده است.

نظر مخاطبين روز قزوين براي اجرا در سالهاي آتي لحاظ شود

وي تصريح کرد: از آنجاييکه جشنواره روز قزوين و به ويژه اجلاس شهرداران آسيايي يکي از مهمترين برنامه هاي مهم شهرمان محسوب مي شود، لازم است نظرات مخاطبين براي لحاظ در سالهاي آتي ديده شود.

فرخزاد افزود: هزينه هاي صرف شده براي جشنواره روز قزوين بايد روشن و مشخص باشد و از سوي ديگر نقاط ضعف بايد اصلاح شود و تلاشها براي رفع نقاط قوت ادامه داشته باشد، تا در آينده اگر بتوانيم جشنواره کم نقص تري را اجرا کنيم و به چشم اندازهاي والاي شهر بيشتر نزديک شويم.

*همراهي مردم در اجراي برنامه هاي گردشگري بسيار مهم اساسي است

علي صادقي نيارکي تحولات مثبت جشنواره روز قزوين امسال به خصوص در حوزه گردشگري را در مقايسه با گذشته محسوس و قابل تقدير دانست و ادامه داد: توجه به زيرساخت ها يکي از مهمترين مواردي که موجب تقويت حوزه گردشگري در قزوين مي شود و اگر در اين حوزه فرهنگ سازي نيز دخيل باشد، به پيشرفت هاي مهمي دست خواهيم يافت.

وي به توان شهرداري در حوزه فرهنگ سازي ضمن بهره مندي از سازمان فرهنگي_ورزشي اشاره کرد و افزود: برگزاري برنامه هاي آموزشي و توجيهي گردشگري براي اقشار مختلف شهروندان و به ويژه فعالان صنوف مختلف که به حوزه گردشگري بيشتر از ديگران مرتبط هستند، به ارتقاء جايگاه گردشگري کمک خواهد کرد.

رئيس کميسيون اداري و مالي ضمن اينکه همراهي مردم را از ارتقاء زير ساخت هاي گردشگري مهمتر مي دانست، اضافه کرد: حتي اگر در حوزه زير ساختي نيز به پيشرفت دست يافته باشيم ولي اگر مردم با ما از لحاظ اعتقادي همراه نباشند، نمي توانيم از امکانات سخت افزاري به نحو درستي بهره ببريم.

صادقي در پايان صحبتهاي خود با اشاره به ميزان بالاي آثار تاريخي در قزوين، افزود: تعداد اين آثار به مراتب بيشتر از شهري مانند اصفهان است ولي اين شهر به خوبي توانسته از ظرفيتهاي به وجود آمده به نفع اين شهر بهره برداري کند.

*برنامه هاي معرفي روز قزوين در 365 روز سال برگزار شود

حسين غياثوند در اين جلسه گفت: اينکه پايتخت سياسي کشورمان در کنار شهر تاريخي قزوين که در عهد صفوي مرکز سياسي و اقتصادي کشورمان محسوب مي شده نسبت به برپايي اجلاس شهرداران آسيايي در مقياس بين المللي اقدام مي کنند، اقدام بسيار مهم و درخور توجه است.

رئيس کميسيون شهرسازي شورا با بيان اينکه براي موفقيت بيشتر قزوين متوليان امر بايد برنامه هايي را در طول 365 روز سال در دستور کار خود قرار دهند، افزود: اگر شاهد استمرار و پيوستگي برنامه ها در طول سال باشيم علاوه بر اينکه توانسته ايم اذهان عمومي و مشارکت آنها را به خوبي با خود همراه کنيم قادريم از توان مجموعه داخلي براي اجراي توانمند جشنواه ها و برنامه هاي مختلف استفاده نماييم.

وي بر ضرورت ايجاد کميته گردشگري در شهرداري ضمن حمايت شوراي شهر تأکيد کرد و ادامه داد: در اين کميته جلسات تخصصي و اتاق فکر براي تدوين محتوا و اجراي برنامه هاي مختلف تشکيل مي شود تا در اين بخش توانمندتر از قبل عمل شود.

اين عضو شورا با اشاره به فرهنگ غني و آداب و رسوم کهن و کم نظير شهرمان و اينکه مي توان اينها را در قالب برگزاري جشنواره هاي ملي و بين المللي بشناسانيم، گفت: با استفاده از ظرفيت هاي تاريخي و کهني همچون مجموعه تاريخي سعدالسلطنه و ديگر جذابيتهاي طبيعي و تاريخي مي توان در راستاي پيشرفت اکوتوريسم تلاش کرد.

غياثوند همچنين بر تدوين نقشه جامع و کامل در حوزه سرمايه گذاري تأکيد کرد و گفت: اين نقشه مي تواند قزوين را در حوزه گردشگري و سرمايه گذاري هايي که ممکن است در اين بخش انجام شود، با توان و اعتماد خوبي به سرمايه گذار معرفي کند و در بلند مدت شهر را به درآمد پايدار برساند.

*توانمندي هاي اقتصادي و اثرگذار قزوين قابليت احياء دارد

احد چگيني نيز در اين جلسه در سخناني با اشاره به سابقه خوب قزوين در حوزه تاريخي، سياسي و اقتصادي و اينکه قزويني ها از گذشته انسانهاي زيرک، انديشمند و متفکري به شمار مي آمدند، افزود: در شرايط  و عصر کنوني شايد در حوزه سياسي نتوانيم گذشته قزوين را احياء کنيم، ولي توانمندي ها و سابقه اقتصادي، تبادلات کالا، جغرافيايي و ژئوپولوتيکي اين شهر قابليت حيات دوباره دارد.

رئيس کميسيون املاک و توافقات با تأکيد بر اينکه ميراث فرهنگي و طبيعي قزوين از قابليت ثبت جهاني برخوردار است، ادامه داد: مراسم پنجاه بدر، انتخاب قزوين به عنوان چهارمين حرم اهل بيت (ع)، غذاي معروف قيمه نثار، ورزش چوگان و نظام آبياري دقيقي که در بيش از 500 سال قبل در قزوين حاکم بوده نيز از جمله ويژگي هايي هستند که قابليت احياء و بالندگي مجدد دارد.

چگيني با تأکيد بر اينکه تلاشها از سوي شهرداري و با حمايت شورا براي بازگرداندن قزوين به جايگاه اصلي اين شهر همچنان بايد ادامه داشته باشد، گفت: تدوين برنامه مدون براي ارتقاء جايگاه شهرمان در حوزه ملي، منطقه اي و جهاني با احياء جاده ابريشم بسيار مهم است.

*براي جذب گردشگر و تحقق چشم اندازهاي والاي روز قزوين بايد عملگرا بود

فاطمه اشدري رئيس کميسيون پيگيري و نظارت شورا نيز با تأکيد بر اينکه توقع داريم وقتي روزي به نام روز قزوين نام گذاري مي شود، برنامه هاي مهمتر و پررنگ تر از ديگر برنامه هاي سالانه در جشنواره اي که بدين منظور ترتيب داده شده، اجرايي شود گفت: در دو سال گذشته جشنواره ملي و بين المللي بازي و اسباب بازي کودکان ديروز و امروز در جشنواره روز قزوين گنجانده شد تا فرصت خوبي براي معرفي شهرمان در عرصه جهاني باشد.

وي با بيان اينکه جشنواره بازي و اسباب بازي زمينه را براي تربيت کودکان نسل امروز و حتي فردا و ارائه خوراک فکري و سرگرمي مناسب به آنها فراهم کرد، افزود: براي دست يابي به اهداف مهم شهر در روز قزوين 94، داجلاس شهرداران آسيايي جايگزين جشنواره بازي و اسباب بازي شد که حالا پس از اتمام آن بايد ديد که مزايا و نتايج ارزنده آن به نام چه کساني ثبت شده است؟!

اشدري تصريح کرد: برنامه هاي جشنواره روز قزوين بايد مکمل يکديگر باشند نه اينکه برخي از آنها باعث حذف و يا کمرنگ شدن برنامه هاي ديگر شوند، برنامه هاي حذف شده اي که در واقع اصل و مرکزيت کل برنامه ها برا به عهده دارند.

وي در بخش بعدي سخنان خود با تأکيد بر اينکه جذب توريسم و توسعه صنعت گردشگري هر دو مکمل يکديگر هستند و بايد شرايط اجراي آنها را فراهم کرد، گفت: بايد در عرصه گردشگري مهندسي معکوس داشته باشيم به طوريکه اگر در راستاي جذب توريست فعاليت مي کنيم بايد به موازات آن برنامه هايي تدوين کنيم و در غير اين صورت فعاليتهايمان بي ثمر است.

اين عضو شورا در ادامه توضيحات تکميلي در رابطه با چگونگي جذب توريسم و کارهايي که در اين رابطه مي توان انجام داد، بيان کرد و گفت: برگزاري برنامه هايي همچون اجلاس شهرداران آسيايي و برنامه هايکو فرصت مغتنمي براي توسعه صنعت گردشگري و جذب توريسم به شمار مي آيد، به طوريکه مي توان با رونق فعاليت تورهاي گردشگري ايراني در خارج کشور، زمينه را براي اجراي برنامه هاي مختلف تورگذار خارجي در ايران فراهم کرد.

وي متذکر شد: برنامه هاي روز قزوين بايد طوري تدوين شده و در حوزه گردشگري و جذب توريسم نتيجه و بازتاب داشته باشد تا مردم در شهر خود شاهد ورود و خروج گردشگران باشند و مردم ديگر شهرهاي ايران و جهان قزوين را به عنوان مقصد سفر خود برگزينند و پس از پايان هر جشنواره جلسات مستمر و کاربردي براي برنامه ريزي اجراي جشنواره بعدي در طول سال در دستور کار قرار بگيرد و تنها به برنامه ريزي در ماههاي آخر بسنده نکنيم.

اشدري در پايان تأکيد کرد: از حالا که جشنواره چهارم تمام شده بايد براي رونق گردشگري با همکاري دستگاههاي مرتبط برنامه داشته باشيم تا در کنار اجلاسها و همايشهايي که چهره ظاهري شهر را تبليغ مي کند، برنامه هاي کاربردي و عملگرا نيز تدوين کنيم تا شهروندان قزويني که تمامي اين کارها براي پيشرفت و ترقي شهر آنها تدارک ديده شده، رضايت کامل داشته باشند.

*براي جهاني شدن قزوين از شعار بيرون آييم

محمدرضا صديقي ديگر عضو شورا با تأکيد بر اينکه براي منطقه اي و جهاني شدن قزوين بايد در طول سال هزينه کرد تا از شعار بيرون آمده و به واقعيت نزديک شويم، افزود: تشکيل کارگروه گردشگري و تلاش در اولين قدم، براي شناساندن قزوين به قزويني ها و بعد از آن معرفي اين شهر تاريخي در عرصه ملي، خاورميانه و بين المللي از مهمترين اقداماتي است که مي تواند در دستور کار قرار بگيرد.

رئيس کميسيون شوراياري با تأکيد بر اينکه بايد براي مردم ثروت توليد کنيم، ادامه داد: براي حرکت از يک نقطه به نقطه ديگر به برنامه نياز داريم، به عنوان نمونه کشور ترکيه با بيش از 80 ميليون نفر جمعيت توانسته پذيراي 30 ميليون گردشگر باشد و ايران نيز مي تواند به چشم اندازهاي مهم در حوزه گردشگري دست يابد و اجلاس شهرداران آسيايي فرصت مناسبي براي حضور سالانه 100 هزار گردشگر در قزوين خواهد بود.

وي ادامه داد: اگر اين مهم انجام شود به اندازه بيش از دو برابر بودجه استان توليد ثروت و درآمد براي جامعه ايجاد شده است و در کنار اين بايد به موضوع گردشگري مذهبي براي قزوين به عنوان چهارمين حرم اهل بيت (ع) توجه خاص شده و برنامه ريزي خوبي به عمل آيد.

وي تصريح کرد: بازسازي و مرمت اماکن تاريخي و ميراثي شهر با مشارکت شهرداري و ديگر دستگاههاي مرتبط از مهمترين اقداماتي است که مي تواند در حوزه گردشگري مورد توجه قرار بگيرد و از آنجاييکه ما نتوانستيم به جايگاه اصلي خود در گردشگري مذهبي و اکوتوريسم برسيم، نياز به آسيب شناسي جدي از سوي مديران استان براي پاسخ به اين سؤال که چرا به جايگاه خود دست نيافته ايم، داريم.

*مجموعه تاريخي سعدالسلطنه مکاني مناسب براي  اجراي برنامه هاي فرهنگي و مذهبي

حسين صلح جو نيز با اظهار اميدواري از اينکه برنامه هاي روز قزوين در سالهاي آتي با قوت بيشتري برگزار شود، افزود: اميدوارم نقاط ضعف اين برنامه ها و به ويژه اجلاس شهرداران آسيايي در سالهاي آتي رفع و در راستاي افزايش کارايي آنها با همت مسئولان امر تلاش شود.

وي با تأکيد بر اينکه ما مي توانيم در حوزه گردشگري فعال باشيم و از قزوين به عنوان شهري مطرح در حوزه گردشگري دفاع کنيم، افزود: بايد در اين حوزه براي تمامي اقشار برنامه داشته باشيم و جامعه را براي پذيرش اين مهم آماده کنيم تا همياري مطلوبي با متوليان امر داشته باشند.    

رئيس کميسيون فرهنگي شورا همچنين پيشنهاداتي در رابطه با ارتقاء حوزه گردشگري ارائه داد و افزود: در طول سال مجموعه تاريخي و فرهنگي سعدالسلطنه مي تواند پايلوت مناسبي براي اجراي برنامه هاي فرهنگي و گردشگري باشد و به عنوان نمونه جشنواره هاي متنوع فرهنگي و يادواره هاي شهداء از قابليت خوبي براي اجرا در اين مجموعه برخوردارند.

*مجمع شهرداران آسيايي يک زيرساخت و حرکتي مهم براي جذب سرمايه گذار و گردشگر به شمار مي آيد

مسعود نصرتي شهردار قزوين در ابتداي جلسه توضيحاتي در رابطه با اجلاس برگزار شده ارائه داد و در ادامه پاسخگوي سوالات و صحبت هاي اعضاي شوراي شهر بود.

وي در ابتداي صحبت هاي خود با بيان اينکه اجراي برنامه هايي همچون اجلاس شهرداران آسيايي براي وارد نمودن شهر تاريخي قزوين در فضاي بين المللي بسيار حياتي و سازنده است، گفت: اگر از شرايط و ظرفيت هاي بين المللي براي شناساندن شهرمان استفاده کنيم زمينه براي ورود گردشگر به داخل فراهم مي شود و اگر با نگاه گردشگري، زيرساخت هاي عمراني و شهري پيشرفت کند به نتايج مهمي دست يافته و افق روشني خواهيم داشت.

اين مسئول با تأکيد بر اينکه طي چند سال اخير قزوين با تحولات چشمگيري مواجه بوده است و شهروندان با اطمينان خاطر بيشتري ميهمان از ديگر شهرها به زادگاه خود دعوت مي کنند، ادامه داد: در شرايطي که کارهاي مهم و تحول گرايي در شهر انجام شده، ولي باز هم در نگاه بسياري از مردم اين شهر هنوز شناخته نشده است.

شهردار دست يابي شهرها به درآمدهاي پايدار را يکي از مهمترين ضرورت هاي جامعه امروز برشمرد و افزود: توجه و اهتمام ويژه به برنامه هاي اينچنيني موجب مي شود تا از تمام ظرفيت هاي شهر بهره ببريم و دنبال راهکار باشيم.

شهردار با بيان اينکه مصوبات و نتايج بدست آمده تا پايان اختتاميه مجمع براي 78 شهردار آسيايي عضو ارسال مي شود، تصريح کرد: مجمع شهرداران آسيايي يک زيرساخت و حرکتي مهم براي جذب سرمايه گذار و گردشگر به شمار مي آيد و در کنار اين بايد بازتاب هاي آنرا نيز مورد توجه خود قرار دهيم.

وي با اشاره به روند اجرايي اجلاس نامبرده افزود: افتتاحيه اين برنامه در تهران و اختتاميه در قزوين بود و با توجه به توان بالاي شهرداري پايتخت در حوزه مالي، بخش اعظم از هزينه هاي اجلاس از سوي تهران پرداخت شد.

نصرتي با بيان اينکه 20 کشور آسيايي در قزوين حضور يافتند و در کنار اين نمايندگان و شهرداران ديگر شهرهاي ايران نيز به قزوين سفر کردند ادامه داد: نظرات تمامي شرکت کنندگان در قالب مصاحبه اخذ شد و در کنار اين، تمامي صحبت هاي مطرح شده در بخشهاي مختلف اجلاس و به ويژه نشست هاي تخصصي، برنامه هاي تلويزيوني و برنامه ها و مصوبات هايکو در سه زبان فارسي، عربي و انگليسي براي کشورهاي عضو ارسال مي شود.

شهردار با اعلام اينکه انعکاس و نتايج اجلاس شهرداران آسيايي تا جاييکه در جريان قرار داريم خوب بوده و از آنجاييکه جزو برنامه هاي روز قزوين نام گرفته از عيار و توجه قابل قبولي در بين مخاطبين برخوردار بوده است، ادامه داد: تلاشها براي معرفي بيشتر قزوين در سطح ملي و بين المللي ادامه دارد و اين برنامه فرصت خوبي براي دست يابي به اين مهم بود به عنوان نمونه جذابيتهاي تاريخي و گردشگري و برنامه هاي مهم و شاخص شهر در قالب سه هزار دقيقه برنامه راديويي و تلويزيوني تهيه و از شبکه هاي استاني، ملي و فراملي پخش شد.

وي افزود: در اين ايام شبکه هاي تلويزيوني صدا و سيما همچون يک، دو، سه، خبر و شما برنامه هاي مهم روز قزوين را پوشش دادند و در کل بايد گفت که اطلاع رساني ها به نسبت سال قبل افزايش قابل ملاحضه اي يافت.

اين مسئول مشارکت بيشتر مردم را در اجراي برنامه هاي اينچنيني بسيار مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: گردشگري از جمله حوزه هاي حياتي براي شهرداري قزوين به شمار مي آيد و از آنجاييکه دستگاههاي مرتبط با اين حوزه به وظايف خود عمل نکردند شهرداري ورود نموده و در اين راه نيازمند همکاري همه دستگاههاست.

وي در پايان با تأکيد بر اينکه شهر نيازمند سرمايه گذاري و ورود سرمايه گذاران به اين شهر است، گفت: فراهم آوردن زير ساخت ها همچون هتل يکي از مهمترين احتياجات شهر قزوين به شمار مي آيد و از سوي ديگر برنامه هايي همچون مجمع شهرداران آسيايي بايد به تکرار در قزوين اجرايي شود و از نتايج بدست آمده از اين اقدام بيش از گذشته بهره ببريم.

پايان پيام/1394/شهريور94

 

  

تصاویر مرتبط