شنبه ۱۳۹۴/۰۳/۰۹

رئيس كميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين:

توسعه قزوين تنها از محدوده شمالي امكان دارد/تعامل، تنها راه تصويب طرح جامع در دستگاههاي بالا دستي است

رياست كميسيون شهرسازي شورا با تأكيد بر اينكه شمال اتوبان لازمه توسعه پايدار شهر قزوين به شمار مي آيد، گفت: با توجه به محدوديت زمين از سه طرف شرق، غرب و جنوب و وجود باغات سنتي، لازمه توسعه قزوين با اجراي پروژه هاي مختلف در شمال شهر ميسر مي شود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ حسين غياثوند با اشاره به عدم تصويب طرح جامع شهر در شوراي عالي شهرسازي كشورو فقدان دليل و توجيه منطقي در پذيرش شمال اتوبان به عنوان محدوده شهر قزوين، خاطرنشان كرد: بر اساس طرح جامعي كه توسط مهندسان شارمند در سال 69 تهيه شده است، شمال اتوبان جزو محدوده شهر قزوين به شمار مي آيدو طرح جامع فعلي، اين حق را به رسميت مي شناسد.

به گفته اين عضو شورا حقوق مردم، بخش خصوصي و دولتي با عدم الحاق شمال اتوبان به محدوده شهر قزوين از بين مي رود، چراكه در اين محدوده فضاهايي همچون دانشگاه آزاد اسلامي، بوستان باراجين، ورزشگاه، تعاوني هاي 9 گانه و پارك علم و فناوري از قبل ايجاد شدندو بسياري پروژه جديد همچون تالار شهر كه در حال ساخت هستند.

وي ادامه داد: طرحي همچون شتابگر ملي در شمال اتوبان نيازمند عرصه و زمين بوده و از سويي توافقات پروژه چند منظوره سازمان نظام مهندسي، اراضي اسماعيل آبادو بسياري ديگر از پروژه ها براي شروع كار تمام شده است.

وي با تأكيد بر اينكه حقوق مكتسبه مردم در شمال اتوبان با عدم تصويب طرح جامع ناديده گرفته مي شود، افزود: با توجه به اينكه قزوين، شهري گران در قيمت زمين و ملك به شمار مي آيد ناديده گرفتن حقوقي كه در اين بخشها براي مردم ايجاد شده، به ثبات و حتي كاهش قيمتها كمك نخواهدكرد، بنابراين بايد به توسعه شهر در شمال كه خواسته مردم بوده احترام گذاشت، چراكه در ديگر محدوده ها باغات سنتي مانع كار شده و نمي توان خارج از باغات، به دليل آسيب احتمالي كه به اين محدوده سبز وارد خواهد آمد، طرحي تهيه كرد.

رياست كميسيون شهرسازي شورا با تأكيد بر اينكه تمامي مجموعه ها بايد كمك كنند تا شهر قزوين با توسعه منطقي و متوازن روبرو شود، افزود: شوراي شهر نيز به نوبه خود پيگير دست يافتن حق مسلم شهر قزوين و شهروندان آن در شمال اتوبان هستندو پيگيري ها از طريق نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، استاندار محترم و وزارت راه و شهرسازي دنبال مي شود و شوراي اسلامي شهر و كميسيون شهرسازي شورا نيز محدوده شمالي شهر را نياز آينده شهر مي دانندو معتقدند آيندگان به طورحتم آنرا مطالبه خواهند كرد.

رياست كميسون شهرسازي اضافه كرد: مقررات شوراي عالي شهرسازي ارزشمند است و دغدغه هايي دارند كه بايد رفع شوند، ولي شورا پيگيري ها و تلاش خود را براي نهايي و اجرايي شدن طرح جامع كه جزو مسائل زيربنايي شهر به شمار مي آيد، ادامه خواهد داد.

وي در بخش بعدي سخنان خود اهتمام به توسعه شهر در شمال را هدف بسياري از شهرهاي بزرگ كشور همچون تبريز، اصفهان، شيراز و حتي همدان عنوان كردو افزود: توسعه شهرها به سمت شمال در كشورمان به خاطر شرايط مناسب توسعه اي و زيست محيطي، اصلي پذيرفته شده به شمار مي آيدو قزوين نيز ناگزير به انجام آن است.

غياثوند با تأكيد بر اينكه لازمه تدوين طرح جامع و تفصيلي براي شمال شهرها در جلوگيري از پديده هاي زمين خواري و كوه خواري و ممانعت از سوء استفاده افراد سودجو خواهد بود، گفت: از سويي طرح جامع از بروز پديده حاشيه نشيني و توسعه هدايت شده و منطقي شهر كمك شاياني خواهد كرد.

وي تصريح كرد: فراهم آوردن بستر براي رونق زيربنايي شهر و توسعه خدمات عمومي همچون فضاي سبز، مراكز اداري، درماني، گردشگري و آموزشي با عدم نگاه به رشد يكجانبه محدوده شمالي و صرفا ساخت مراكز مسكوني، از ديگر اهداف و برنامه ريزي هاي متوليان امر در توسعه شهر به سمت شمال است.

وي نقش استاندار قزوين را در ايجاد تعامل بين دستگاههاي درون استاني و تعاملي كه بين دولت و مردم به وجود خواهد آمد بسيار پررنگ دانست و گفت: مديريت ارشد استان در اين چند سال، بيشترين جلسات را با شورا برگزار كردندو بومي بودن ايشان موجب شده شناخت صحيحي از استان داشته باشند، به همين خاطر نبايد از تأثير گذاري ايشان در حل مشكلات توسعه اي شهر و دست يابي شهروندان به حقوق مسلم خود غافل بودو شوراي اسلامي شهر قزوين نيز، به عنوان حلقه واسط مي تواند تأثيرگذاري مناسبي داشته باشد.

رئيس كميسيون شهرسازي شورا در پايان خاطرنشان كرد: رايزني براي تحقق 7 پروژه زيربنايي شهر، احداث فرودگاه، قطار سريع السير، بارانداز ملي، ساماندهي ورودي ها، حفظ باغات سنتي و بسياري ديگر از پروژه ها از مهمترين اولويتها هستند كه انجام آنها رونق و توسعه كهن شهر قزوين را در آينده رقم مي زند.

پايان پيام/1315/خرداد94

 

   

تصاویر مرتبط