شنبه ۱۳۹۴/۰۲/۱۹

رئيس کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين تأکيد کرد؛

قابليت تغيير کاربري مجموعه منبع آب قزوين به موزه

مکان معروف به "منبع آب"در خيابان سعدي شهر قزوين قابليت مناسبي براي تبديل شدن به موزه آب را داردو مرجع کميسيون ماده5 مجوز اين مهم را از سال 86 صادر کرده است.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي شورا با بيان اين خبرو با تأکيد بر اينکه جاي موزه آب در شهر قزوين خالي است، افزود: "آب" به عنوان مايع حياتي از ديرباز تاکنون نقش مهمي در شکل گيري و توسعه شهرها داشته و حتي رمز پايداري و حيات جوامع بشري به شمار مي آيد.

وي با اشاره به سبقه تاريخي و ميراث طبيعي شهرمان و اينکه قزوين را شهر آب انبارها مي نامندو قنات هاي بيشماري در دشت قزوين شکل گرفته و مورد مصرف مردمان اين زيست بوم قرار مي گرفته است، خاطرنشان کرد: آنچه که در موزه هاي آب در معرض ديد عموم قرار مي گيرد، ابزارها، اسناد، مدارک مربوط دستگاههاي اندازهگيري حجم آب، چگونگي ساخت، نگهداري و استفاده از آب انبارها، اسناد و مدارک خريد و فروش آب، کتابچه ميرابها و اسناد پخش آب، ظروف نگهداري و حمل آب و بسياري از لوازم و اشياي ارزشمند ديگر است.

وي قزوين را برخوردار از تمامي اين گنجينه هاي ارزشمند در حوزه تأمين آب منطقه کهن شهر قزوين برشمردو افزود: با توجه به اينکه حجم منبع آب قزوين در کشور بي نظير است و حتي در زماني از سقف آن براي فرود چتربازان استفاده مي شده، مکاني منحصر به فرد و بالقوه براي شکل گيري اين موزه به شمار مي آيد که نمونه اي از آنرا در کشور شاهد نيستيم.

به گفته رياست کميسيون شهرسازي با ايجاد و راه اندازي اين موزه، حوزه گردشگري شهر وسعت خواهد گرفت وفضاسازي مجموعه و آماده سازي محوطه داخلي آن به همت شهرداري و شرکت آبفاي استان در کنار برداشت و عقب نشيني سه جهت از ديواره هاي منبع آب و احداث فضايي باز براي حضور و استفاده شهروندان و گردشگران مي تواند از جذابيتهاي مجموعه تعريف شود.

وي با اشاره به متروکه شدن و بلا استفادگي منبع آب و جلسه اي که اعضاي شورا با مدير عامل شرکت آب و فاضلاب قزوين براي انعقاد تفاهم نامه براي اصلاح شبکه فرسوه آب در بافت قديمي قزوين داشتند، گفت: يکي از دستاوردهاي مهم اين جلسه انجام تعهدات مربوطه براي احداث هرچه سريع تر موزه آب بود.

اين عضو شورا خاطرنشان کرد: طرح اصلاح هندسي معبري که منبع آب در آن واقع شده از سوي سازمان ترافيک شهرداري تهيه شده که براي ادامه کارو آماده سازي مجموعه مي توان بر آن تکيه کردو مورد اجرا قرار داد.

وي در خاتمه با بيان اينکه تعداد بناهاي بدون استفاده دولتي در شهر قزوين کم نيست، ادامه داد:مي توان از اين فضاها براي شکل گيري کاربري هاي تفريحي، گردشگري، فضاي سبز، معبر عمومي، فرهنگي، آموزشي و حتي خدماتي و عمراني استفاده کردو بنابراين لازم است دستگاهها همکاري لازم را با شهرداري و نهادهاي مربوطه به عمل آورند.

پايان پيام/1264/ارديبهشت94

تصاویر مرتبط