پنجشنبه ۱۳۹۳/۱۱/۰۲

صديقي رئيس کميسيون شوراياري شوراي اسلامي شهر قزوين:

خدمات عمراني رونق را به بافت کهن بازمي گرداند

رئيس کميسيون شوراياري شوراي اسلامي شهر قزوين با انتقاد از سياستهايي که تاکنون موجب خروج مردم از بافت ميراثي شده است، گفت: برخي تصميم گيري مسئولان باعث شده درصد عظيمي از افراديکه در مناطق سنتي زندگي مي کردند ديگر حاضر به سکونت در بافت کهن نباشند و براي بازگشت رونق به اين محدوده، بايد خدمات عمراني رفاهي همچون معبر، پارکينگ و فضاي سبز گسترش يابد.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ محمد رضا صديقي قزوين را داراي هويتي خاص و منحصر به فرد عنوان کردو ضمن اينکه از آن به عنوان مجموعه اي گرانبها و ارزشمند ياد مي کرد، افزود: اگر بخواهيم شهر را با توجه به بعد ميراثي متحول سازيم بايد آنرا با مجموعه اي از آثار و ابنيه هايش درنظر بگيريم.

وي با تأکيد بر اينکه بخش عظيمي از شهر قزوين ميراثي و باستاني است، ادامه داد: امامزاده حسين(ع)، مسجد جامع عتيق، خيابان شهداء (سپه) به عنوان اولين خيابان ايران، مسجد النبي، مجموعه تاريخي و فرهنگي سعدالسلطنه، حمام ها و آب انبارها همگي حرفي براي گفتن دارند.

صديقي خاطر نشان کرد: در کنار همه ي جاذبه هاي گردشگري قزوين باغستانهاي سنتي از جايگاه خاصي برخوردار است و با وجود اينکه وسعت قابل توجهي از اين محدوده سبز و حياتي از دهه هاي گذشته از بين رفته ولي باز هم ميراث طبيعي و ماندگار شهر محسوب مي شود.

وي در ادامه با تأکيد بر تفکيک شهر به دو قسمت مدرن و ميراثي و حفظ چهارچوبها و قابليتهاي هريک به شکل جداگانه، ادامه داد: هرکدام از قوانين خاص مربوط به خود تبعيت مي کندو مديريت شهري تابع چيدمان خاص بصري و شهرسازي است.

صديقي با بيان اينکه مردم دوگانگي در بافت شهري را نمي پذيرند، خاطرنشان کرد: موافق بلند مرتبه سازي در مجاورت بافت تاريخي شهر نيستم و مردم نيز نمي پذيرند که در کنار يک دروازه قديمي برجي به ارتفاع بيش از 100 متر ساخته شود.

اين عضو شورا با تأکيد بر حفظ ميراث ماندگار شهر يادآورشد: مسئولان بايد به اين موضوع پاسخ بدهند که چرا در حاشيه دروازه قديمي و ميراثي شهر چنين اتفاق رخ مي دهد چراکه معتقديم شهر مدرن با تمام جزئيات در ساخت و ساز اگر با آداب و فرهنگ ايراني و اسلامي مطابقت نداشته باشد، پذيرفته نيست.

وي در بخش بعدي سخنان خود با تأکيد بر توزيع امکانات به صورت متوازن در بافت جديد و تاريخي شهر، خاطرنشان کرد: ساخت معبر، پارکينگ، فضاي سبز، کتابخانه، فرهنگسرا و ديگر طرح هاي عمراني و خدماتي در بافت فرسوده در بافت ميراثي مورد نياز است و بايد اين امکانات متناسب با نيازهاي منطقه ايجاد شوند تا عقب ماندگي ها جبران شود.

رئيس کميسيون شوراياري سپس به وجود تعداد بيشماري از آثار و ابنيه تاريخي در بافت کهن اشاره کردو گفت: مجموعه تاريخي و فرهنگي سعدالسلطنه، مسجد النبي، بازار و حتي مسجد جامع قزوين از جمله مراکزي هستند که از فضاي پارکينگ در محدوده مکاني خود محروم بوده و لازم است خودروهاي گردشگران سفر کرده به اين مناطق با ساخت پارکينگ ساماندهي شوند.

وي با اشاره به پارکينگ مجموعه تاريخي سعدالسلطنه اضافه کرد: از آنجاييکه امکان ساخت پارکينگ طبقاتي در اين محدوده وجود ندارد مديريت شهري ملزم به احداث پارکينگ در اين محدوده است تا خودروي گردشگران و بازاريان ساماندهي شوند.

صديقي با اشاره به محدوده ميراثي مسجد جامع و طرح اين سؤال که گردشگران بايد در چه مکاني خودروهاي خود را پارک کنند؟ ادامه داد: از سازمان ترافيک و شهرداري منطقه يک مي خواهم نسبت به ساماندهي وانت بارهاي مقابل مسجد اقدام کنند، تاحداقل فضاي مقابل مسجد براي پارک خودروهاي گردشگري استفاده و فضاي پارکينگ براي موزه مردم شناسي قجر در ايام عيد ديده شود.

اين عضو شورا در پايان با تأکيد بر توسعه حوزه گردشگري و ايجاد فرصت براي حضور مسافرين داخلي و خارجي از مجموعه آثار تاريخي شهرمان، يادآورشد: جاي تأسف دارد قطار گردشگر خارجي با هدف بازديد از اماکن تاريخي ايران به اغلب شهرهاي کشور سفر مي کندو حتي در قزوين که جزو سرآمدترين شهرهاي کشور در بهره مندي از آثار و ابنيه تاريخي است، حتي توقف نکرد.

پايان پيام/1139/دي93   

تصاویر مرتبط