محبوبترین ها

  • رقم کد بودجه نواحي منفصل بايد افزايش پيدا کند

  • رقم کد بودجه پروژه هاي ورزشي و حمايت از ورزش، بسيار ناچيز است

  • خانه آمادگي جسماني قزوين باحضور اعضاي شوراي شهر افتتاح شد

  • شهرداري درباره پروژه ساماندهي امامزاده حسين(ع) بيشتر از تعهداتش عمل کرده است

  • نشست مشترک رئيس و اعضاي شورا با بسيج جامعه زمان حضرت صاحب الامر (عج)

  • بررسي و تصويب بودجه عمراني لايحه پيشنهادي سال 97 شهرداري به اتمام رسيد

  • مجموعه هاي گردشگري بايد براي همه شهروندان و معلولين دسترس پذير شوند

  • بررسي و تصويب بودجه حوزه معاونت خدمات شهري شهرداري مرکز استان

  • حضور در ايستگاههاي آتش نشاني و تقدير از پاکبانان خدوم شهر

  • عيادت اعضاي شوراي شهر قزوين با آيت اله محمدي تاکندي

  • نامه فرمانداري درمورد مصوبات مرکز استان بررسي شد

  • شرکتي که سهامدار عمده ي آن شهرداري قزوين است نبايد زيانده باشد

  • سيستم فاضلاب شهري در نواحي منفصل با مشکل مواجه است

  • شوراي شهر و شرکت آبفا در خدمت رساني به مردم اهداف مشترک دارند

  • به دليل وجود موانع در معابر شهري، استفاده از دوچرخه عذاب آور است

  • همزماني تردد مسير دوچرخه سواري و پياده در جاده سلامت کارشناسي نيست

  • تابلوي شهيد رجايي در عوارضي قزوين_تهران دوباره نصب شود

  • مسئولان از روند احداث جاده سلامت گله مندند

  • جايگاه ورزش بانوان، نيازمنديها و مشکلات اين حوزه بررسي شد

  • ديدار رييس و اعضاي شوراي شهر، شهردار و مديران شهري با حجت رئيس کل دادگستري استان

  • پنجشنبه ۱۳۹۵/۰۷/۰۱

    اشدري، رئيس کميسيون فرهنگي_ورزشي شوراي اسلامي شهر قزوين:

    «دفاع‌مقدس» و «شهداي مدافع‌حرم» از اولويتهاي کشور و کميسيون فرهنگي است/سياسي عمل نمي‌کنيم

    شورا و شهرداري قزوين ضمن اينکه سياسي عمل نمي کنند، از برنامه‌هاي فرهنگي حمايت مي‌کنند که براي کشور مهم است.

    «‌شورا و شهرداري قزوين از برنامه‌هاي فرهنگي حمايت مي‌کنند که براي کشور مهم است». اين پاسخ رئيس کميسيون فرهنگي شوراي شهر قزوين به انتقادات درباره عدم همکاري شهرداري با نهادهاي دولتي چون ارشاد است.

    ولايت در گفت و گويي که با فاطمه اشدري کرده، او برگزاري برنامه‌هايي با موضوع‌ «دفاع مقدس» و «شهداي مدافع حرم» را از اولويت‌هاي مهم فرهنگي کشور عنوان کرده است.

     

    چندي پيش، وزير ارشاد در پاسخ به انتقادها، از بودجه 7 هزارميلياردي فرهنگ گفت که تنها يک‌هزار ميليارد آن به اين وزارتخانه اختصاص دارد و بقيه آن در دست دستگاه‌هايي است که نسبت به عملکرد خود پاسخگو نيستند. شهرداري،يکي از نهادهايي است که بودجه فرهنگي قابل توجهي دارد، حال اين سئوال مطرح مي‌شود، چرا شهرداري قزوين در اجراي برنامه‌هاي فرهنگي به جاي گرايش به ارشاد به عنوان متولي فرهنگ و هنر شهر، به ديگر نهادها نزديک‌تر است که درباره عملکرد خود پاسخگو نيستند؟

    مدتي است که به جاي رئيس شورا به جلسات فرهنگي دستگاه‌هاي مختلف مي‌روم. عموما در اين جلسات درباره برگزاري يک مناسبت در شهر با هزينه‌اي مشخص نتيجه‌گيري مي‌شود. دستگاه‌هاي مختلف اعم از ارشاد، آموزش و پرورش و... کنار هم مي‌نشينند و مديريت استان مي‌گويد که  براي برگزاري فلان برنامه، چه کاري بايد کرد. هزينه و وسعت کار مشخص مي‌شود که آيا استاني است يا قرار است، صرفاً در شهر قزوين اين برنامه اجرا شود. تقسيم کار مي‌شود؛ اما نمي‌بينم که دستگاه‌ها در بحث تامين مالي همراهي کنند؛ چون مي‌گويند ما وابسته به دولت هستيم و بودجه را هم از دولت مي‌گيريم. حرف اين است که شما از لحاظ مالي توانايي نداريد؛ اما در چنين دوره‌اي بايد هم افزايي داشته‌باشيد. درحالي که آن‌ها متولي فرهنگ هستند و شهرداري متولي کار نيست.

    شما معتقديد؛ چون اداره کل ارشاد قزوين به عنوان متولي فرهنگ هيچ هزينه‌اي نمي‌کند؛ براي همين شهرداري با ديگر دستگاه‌ها همکاري مي‌کند؟

    اداره‌کل ارشاد، توانايي مالي ندارد که بخواهد، هزينه کند. در اين جلسات فرهنگي که رفتم، هيچ دستگاهي نبود که هزينه‌ کند، به جز اينکه در آخر به نماينده سازمان فرهنگي- ورزشي شهرداري گفتند که اين کار هم با شما. شوراي شهر، بودجه شهرداري را بر اساس سياست‌هاي کلان بودجه‌اي تعريف کرده است؛ اگر درآمد محقق شد براي کار فرهنگي به خصوص هزينه کند، اگر درآمدها محقق نشود به برنامه‌هاي خود سازمان آسيب وارد مي‌شود، چه برسد به اينکه برنامه‌هايي که از بيرون به آن تحميل مي‌شود. علاقه‌منديم اگر توان داشته باشيم با سپاه، ارشاد و همه دستگاه‌هاي فرهنگي همراهي کنيم. در مورد کتابخواني، فعاليت سازمان فرهنگي- ورزشي شهرداري، کمتر از اداره کل کتابخانه‌ها نيست. منتهي يک تعامل دو سويه بين اين دو دستگاه اتفاق افتاده‌است.

    بخشي از کارهاي فرهنگي در حوزه تبليغات تعريف مي‌شود. در سطح شهر قزوين، بيلبوردهايي وجود دارد که شهرداري به سپاه واگذار کرده‌است. اين انتقاد وارد شده که چرا ارشاد در اين تبليغات بصري فرهنگي سهمي ندارد؟

    اطلاعات شما در اين مورد کافي نيست. هرکسي بخواهد در سطح شهر، تابلويي نصب کند، بايد از شهرداري مجوز بگيرد. چند سال پيش، آقايي از بخش خصوصي اين بيلبوردها را نصب کرد. زماني‌که مدت توافق نامه با شهرداري تمام شد بايد اين سازه‌ها را جمع‌آوري مي‌کرد؛ اما سپاه پادرمياني کرد که اين سازه‌ها حيف است جمع‌آوري شود و اين را به ما واگذار کنيد. شهرداري مخالفت کرد؛ چراکه اين فضا متعلق به شهرداري است. سرانجام شهرداري و سپاه به توافق رسيدند که اين تابلو ها در اختيار سپاه باشد. سپاه هم متعهد شد که جنس تبليغات در اين بيلبوردها فرهنگي باشد. همچنين اگر شهرداري هرگاه به اين تابلوها نياز داشت، در اختيارش قرار گيرد؛ در واقع سپاه اين تابلوها را خريداري کرد.

    اين سازه‌ها ارزش چنداني ندارد؛ بيشتر اجاره‌بهاي اين سازه‌هاست که ارزش دارد. سپاه ساليانه براي اين بيلبوردها، هزينه‌اي پرداخت مي‌کند؟

    فضايي که سازه‌ها در آن نصب شده، براي شهرداري است. شورا در مورد اين موضوع حساسيت دارد. اين فضا براي شهرداري است و اجازه استفاده از آن را هم بايد از شهرداري گرفت.

    يعني اگر ارشاد، درخواست نصب چند بيلبورد در سطح شهر بدهد، شهرداري اين فضا و مجوز را در اختيار ارشاد قرار مي‌دهد؟

    بله؛ اداره ارشاد هم بيايد بيلبورد بزند؛ اما ارشاد هرگاه بخواهد بيلبوردي نصب کند، تمام فضاي تبليغات شهر براي آن است. چرا بيايد هزينه کند؟ ما اصلاً سياسي عمل نمي‌کنيم.

     

    اين شائبه وجود دارد که تعامل شوراي شهر و شهرداري با سپاه طي دو دوره اخير به اين دليل افزايش يافته‌است که تعدادي از اعضاي شورا از اعضاي سابق و نزديک به اين نهاد نظامي هستند.

    وقتي که سپاه مي‌گويد براي هفته دفاع مقدس برنامه دارم، روزنامه ولايت هم پاي کار مي‌آيد. وقتي سپاه براي شهيدان مدافعان حرم برنامه دارد، شما هم پاي کار مي‌آييد؛ شهرداري که جاي خود دارد. بستگي به موضوع برنامه فرهنگي دارد. شورا و شهرداري از برنامه‌هاي فرهنگي حمايت مي‌کند که کشور مشغول آن است و برايش مهم است. ما بايد نسل امروز را با فرهنگ دفاع مقدس آشنا کنيم؛ اما در مورد همکاري نکردن شهرداري با برخي دستگاه‌ها که در ميانه سال درخواست کمک مالي و همراهي مي‌کنند، من پيشنهاد دادم، سازمان فرهنگي- ورزشي شهرداري فرم‌هايي تهيه کند و برنامه دستگاه‌هاي مختلف را در سال آينده بگيرد. بعد از آن بررسي کند در کدام برنامه‌ها مي‌تواند همراهي کند. از اين طريق، بودجه اينگونه برنامه‌ها را در بودجه سال ببينيم، نه اينکه يکباره در وسط سال از شهرداري درخواست کمک مالي کنيم. اين فرم‌ها هم به دستگاه‌ها داده شده‌است؛ اما هيچکدام پاسخي به آن ندادند. در واقع من اشکال ديگري مي‌گيرم؛ شما مو مي‌بينيد و من پيچش مو. بودجه شهرداري را بستيم و شهرداري موظف است براساس برنامه بودجه، درآمد کسب کرده و آن را هزينه کند؛ براي مثال، ما براي نمايش فصل شيدايي مي‌خواستيم با هزينه 15 ميليارد برگزار کنيم، سپاه آن را با 900ميليون تومان انجام داد.

    آيا براي همين هزينه 900 ميليارد تومان براي يک نمايش، اثر سنجي مي‌شود که اين برنامه در راستاي اهداف کلان فرهنگي کشور است؛ چون بسياري از اين برنامه‌ها تاثير چنداني ندارند و نمايشي به نظر مي‌رسد؛ اين درحالي‌است که شهرداري، سپاه و ... هم به وضعيت فرهنگ انتقاد دارند، اما بودجه‌هاي فرهنگي هم در دست آن‌هاست.

    من اسم نمايشي بودن را روي اين برنامه‌ها نمي‌گذارم؛ چون نظرسنجي نکردم. اما با اثراتي که از اين برنامه ديدم، به نظرم تاثيرات خود را روي مردم گذاشته‌است.

    پايان پيام/2088/شهريور95

    تصاویر مرتبط