شنبه ۱۳۹۳/۰۳/۲۴

رئيس کميسيون بهداشت و سلامت شورا؛

رفع مشکلات بافت سنتي، نيازمند همت جمعي است

توجه به بافت سنتي شهر به عنوان يکي از مقوله هاي مهم، نيازمند قرار گيري ظرفيت هاي دستگاه هاي مختلف و همراهي شهروندان است.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين، سيد کاظم مجابي رئيس کميسيون سلامت شورا با تأکيد بر اين مطلب از توجه شوراي شهر به مناطق جنوب شهر خبر داد و افزود: يکي از دغدغه هاي مهم شورا رفع مشکلات بافت تاريخي شهر و احياي آن به عنوان هويت و شاکله اصلي قزوين است، به گونه اي که مانع از وقوع حوادث ناگوار در اين مناطق در هنگام بروز حوادث غير مترقبه باشيم.
 اين مقام مسئول با بيان اين مطلب که شهر و شهروندان به صورت يک کل واحد و به دور از هرگونه تبعيض در سياست هاي شورا ديده مي شوند اذعان داشت: در نواحي شمال شهر به دليل طراحي جديد شهرسازي با مشکلاتي از قبيل تخصيص امکانات و تراکم مواجه نيستيم به همين دليل طرح هاي پيش بيني شده به دليل نبود موانع اجرايي  با سرعت و سهولت بيشتري محقق مي شوند.
 مجابي ادامه داد: در بافت تاريخي شهر به دليل تراکم سازه ها، فرسودگي بافت و نبود فضاي کافي، روند اجراي بسياري از پروژه ها در کنار تحميل هزينه هاي جانبي مانند تعريض، تملک و ... با مشکل مواجه مي شود اما شوراي شهر به منظور تحقق توسعه متوازن شهر بر تعريف بودجه و پيش بيني سياست هاي کلان در اين مناطق تأکيد دارد.
وي با اشاره به اقدامات جدي شهرداري در حوزه بافت سنتي شهر اظهار داشت: مجموعه مديريت شهرداري تمام توان خود را براي ايجاد تحول و در اين ناحيه به کار گرفته است و  اجراي دو تقاطع غير همسطح در بلوار جمهوري و ورودي بوئين زهرا، ساخت بوستان ملا خليلا و تملک خيابان شهيد انصاري شرقي از مصاديق اين موضوع به شمار مي رود.
مجابي ادامه داد: اجراي طرح هاي زيربنايي و کلان در بافت سنتي شهر نيازمند يک همت جمعي است و  بايد با کنار هم قرار دادن ظرفيت دستگاه هاي اجرايي مختلف و جذب اعتبارهاي ملي توسط نمايندگان مجلس نسبت به تحول ساختاري در آن اقدام نمود.
اين مقام مسئول با اشاره به طرح اخير وزارت کشور مبني بر مديريت جامع شهري اظهار اميدواري کرد: در صورت اجرايي شدن اين طرح، جايگاه شورا در ايفاي نقش هماهنگ کننده بين دستگاه هاي مختلف دولتي و ايجاد انسجام در برنامه ريزي هاي شهري ارتقاء خواهد يافت.
وي با اشاره به ضرورت  انجام برخي  تملکات در بافت سنتي شهر اذعان داشت: همکاري شهروندان در انجام تملکات باعث تسريع در روند اجراي پروژه ها مي شود، از همين رو ساکنين اين نواحي بايد به عنوان رکن اصلي پروژه ها همکاري لازم با شهرداري را داشته باشند.
اين عضو شوراي شهر با اشاره به تغيير نيازهاي شهروندان در طي زمان تصريح کرد: شوراي شهر با توجه به مطالعاتي که شهرداري در حوزه نيازسنجي شهروندان انجام مي دهد نسبت به سياست گذاري در حوزه هاي مختلف اقدام مي نمايد و تحقق اين سياست گذاري ها نيازمند تأمين منابع مالي مورد نياز است، بنابراين اجرا نشدن برخي پروژه ها در سال جاري به معناي بي توجهي به انتظارات و درخواست هاي شهروندان نيست بلکه نيازمند فراهم شدن زير ساخت هاي لازم است.
وي در بخش ديگري از سخنانش، ايجاد تعامل دوسويه با شهروندان به منظور آگاهي از نظرات آنها و انعکاس آن در سياست گذاري ها را  از رويکردهاي مهم شورايي برشمرد و اظهار داشت: شوراي شهر همواره به دنبال ايجاد ارتباط با شهروندان است و از مصاديق اين موضوع  مي توان به حضور اعضاي شورا در قالب ملاقات هاي مردمي در مناطق 3 گانه شهرداري و با هدف تسريع در روند رسيدگي به مشکلات شهروندان اشاره کرد.
 مجابي ادامه داد: اعضاي شوراي شهر در اين ارتباطات به تحقيق در زمينه بازخورد اقدامات شهرداري و شورا پرداخته و به واکاوي نظرات و انتقادات در راستاي تهيه برنامه عملياتي براي رفع کمبود هاي شهر مي پردازند.
وي با اشاره به افزايش تعداد اعضاي شورا در دوره چهارم اظهار داشت: کميت و کيفيت ارتباطات مردمي شورا نيز به تبع اين موضوع افزايش پيدا کرده است چرا که اعضاي اين نهاد مي توانند زمينه هاي بيشتري از مشکلات شهري را با استفاده از ظرفيت هاي مردمي مورد بررسي قرار دهند.
مجابي با اشاره به رويکرد همه جانبه نگري در شوراي شهر قزوين اظهار داشت: تشکيل 11 کميسيون تخصصي در اين نهاد به فراخور حوزه هاي شهري و متناسب با نيازهاي شهروندان در بخش هاي مختلف صورت گرفته تا اعضاي شورا با واکاوي هر حوزه نسبت به انديشيدن تمهيدات لازم اقدام نمايند.
وي با اشاره به تأکيدات مقام معظم رهبري در حوزه اقتصاد و فرهنگ تصريح کرد: اعضاي شورا در قالب کميسيون هاي تخصصي سعي در سياست گذاري هاي لازم براي اين حوزه دارند تا شاهد تحقق اين فرامين در سطوح مختلف جامعه باشيم، چراکه مسئولان بايد پيشتازان اين  رويکرد باشند تا  شهروندان نيز از آنها  الگو بگيرند و در نتيجه دستاوردهاي ارزشمندي در اين حوزه ها  حاصل شود.
 مجابي به اقدامات مجموعه مديريت شهري در مقوله فرهنگي اشاره و تصريح کرد: برگزاري همايش هايي با محوريت مهارت هاي زندگي، استفاده از ظرفيت بيلبردهاي شهري براي آموزش و اطلاع رساني در مقوله فرهنگ، توجه به ترافيک شهري ، فرهنگ رانندگي، توجه به موضوعات مذهبي به عنوان يکي از ارکان مهم جامعه و  استفاده از  بسترهاي موجود براي تقويت مباحث اسلامي و توجه به ساير مسائل اجتماعي، از مصاديق اين موضوع به شمار مي رود.
رئيس کميسيون  بهداشت و سلامت ادامه داد: توجه به نحوه درست هزينه کرد بودجه از سوي شهرداري و حذف کدهاي غير ضروري در هنگام بررسي بودجه و بررسي راهکارهاي مختلف درآمدزايي از موضوعاتي است که در حوزه اقتصاد توسط اعضاي شورا به آن توجه شده است.
مجابي با اشاره به محدود بودن حدود اختيارات شورا اظهار داشت: رفع برخي از معضلات شهري و اجتماعي در قالب قوانين پيش بيني شده شورا نمي گنجد و اعضاي اين نهاد بايد در چارچوب  قانون حرکت نمايند. رفع برخي کاستي ها مستلزم حمايت مسئو لان ارشد استاني است به گونه اي که با  هم افزايي بين دستگاه هاي مرتبط و استفاده از ظرفيت هاي موجود  نسبت به تأمين خواسته هاي شهروندان اقدام شود.

تصاویر مرتبط