چهارشنبه ۱۳۹۳/۱۲/۰۶

رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين:

توسعه متوازن شهر با باور مردم محقق مي شود

رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: در سالهاي اخير همواره در محافل علمي و سياسي كشور موضوع "مشاركت شهروندان" در امور شهرها در صدر گفتارهاي اجتماعي و سياسي جامعه قرار داشته و همگان از آن به عنوان عنصري مهم در جهت رسيدن به دموكراسي و تحقق توسعه پايدار سخن گفته اند.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ عباس ظاهري با تأكيد بر ضرورت اجراي يازدهمين همايش شهر و سيماي شهري و ششمين همايش ملي توسعه شهري، گفت: شوراي شهر قزوين تأكيد دارد كه نيازهاي شهر بايد به صورت توأم، از ديدگاه علمي شهروندان مشخص شده و جهت گيري هزينه هاو درآمدها نيز بر اين اساس صورت گرفته و نيازهاي شهر در بخشهاي مختلف تدوين شودو كارشناسان و نخبگان پشتوانه كارها باشند.

وي با اشاره به موانع و مشكلاتي كه تاكنون بر سر راه ايجاد مكانيزم هايي براي مشاركت شهروندان وجود داشته، اظهارداشت: در حوزه شهري و نقاط مختلف كشور، اين مهم تحت متغيرهاي زيادي همچون شرايط طبيعي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي، فني و ديگر موارد قرار گرفته است.

ظاهري يكي از مهمترين دلايل ايجاد مانع در مشارکت مردمي در ايران را عدم تفويض اختيارات قانوني به شوراها برشمردو گفت: با توجه به اينكه در اصل 100 قانون اساسي آمده است كه مي توان براي پيشبرد سريع برنامه هاي اجتماعي، اقتصادي، عمراني، بهداشتي، فرهنگي، آموزشي و ساير امور رفاهي از همكاري مردم با توجه به مقتضيات محلي استفاده کرد، مبين اختياراتي است كه شورا مي تواند داشته باشد.

رياست شورا تصريح كرد: از سويي با توجه به تفويض اختياراتي كه در قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ديده شده، از 19 وزارتخانه، 23 وظيفه به همراه نيروي انساني و اعتبارات به شوراها منتقل مي شود، كه در صورت تحقق اين مهم، شرايط جامه عمل پوشاندن به جلب مشاركت شهروندان تسهيل خواهد شد.

اين عضو شورا خاطرنشان كرد: همچنين مي توان براي برآوردن انتظارات شهروندان، شايسته است كه اختيارات قانوني از طريق آيين نامه ها و يا دستورالعملهاي اجرايي به شوراي اسلامي شهرها ابلاغ شود تا بتوان با نيروي بيشتر قدم برداشت و نيز آموزش شهروندي براي انتخاب افراد شايسته و آگاهي از حقوق شهروندي و رشد زمينه هاي فرهنگي براي جلب مشاركت شهروندان بسيار مهم است.

ظاهري به استفاده از ظرفيتهاي علمي و پژوهشي مراکز علمي، تخصصي و فني در قالب تفاهم نامه هايي که شهرداري با دانشگاهها و مراکز علمي_پژوهشي منعقد مي کند، اشاره کردو گفت: در کنار اين، شناساندن سازمانهاي عهده دار امور شهري به ويژه شهرداري ها به شهروندان مي تواند نقش مؤثري در حضور شهروندان در اجتماع و ابراز نظرات آنها ايفا کند که اين مهم از عمده سرفصلهاي مورد نظر شوراي اسلامي شهر بوده است.

رياست شورا در ادامه به نهاد شوراياري ها و نتايج مثبت حاصل از اين روند مهم اشاره کردو گفت: آشنايي شهروندان با مفهوم حقوق، وظايف و مسئوليتهاي آنها در جامعه شهري، تقويت شوراي محلات با انجام برنامه ريزي هاي منسجم و حضور نيروهاي متخصص در کنار نيروهاي معتمد محله، تقويت و توسعه نهادهاي مدني، مشارکت از طريق نهادهاي جامعه مدني و تشکلهاي غير دولتي از جمله اولويتهاي مدنظر مي باشد.

وي با تأکيد بر اينکه مردم بايد در تمام فعاليت پروژه هاي شهري، تصميم سازي و تصميم گيري، برنامه ريزي و اجرا مشارکت داشته باشند، ادامه داد: آنان همچنين بايد شاهد اثر بخشي مشارکت خود در تمام مراحل کار باشند تا در نهايت با تغيير نگرش اقتدار گرايانه مسئولين شهري و باور مردم، شاهد به ثمر رسيدن اهداف عالي و دست يابي به توسعه متوازن شهر باشيم.

پايان پيام/1187/اسفند93 

منبع: نشريه رواق 

تصاویر مرتبط