شنبه ۱۳۹۷/۰۴/۳۰

محسن حق شناس در جلسه علنی صحن شورا:

‍ از اصلی ترین عوامل کلیدی حفظ باغستان حفظ جایگاه باغدار است

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، محسن حق شناس رئیس کمیسیون برنامه ریزی و توسعه نیروی انسانی شورا ضمن تبریک فرا رسیدن میلاد امام رضا(ع) و هفته کرامت، گفت:

خانه فرهنگ سنجیده قبل از شروع به کار شورای پنجم افتتاح شده بود اما در خبرها از افتتاح دوباره آن آمده که مربوط به توسعه کتابخانه آن بود که در خبرها به اشتباه افتتاح خانه فرهنگ ذکر شد.

وی افزود: در تاریخ ۹۵/۷/۶ شورای نامگذاری مصوب کرد تا نام این فرهنگ سرا به نام شهیده مطرح استان خانم رقیه رضایی مزیّن شود. در این زمینه به مصوبه شورای نامگذاری احترام گذاشته نشده و اعضا شورای پنجم نیز در جریان آن نبودند.

حق شناس ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم سازمان فرهنگی و هنری جهت تعویض تابلوی فرهنگسرای مذکور اقدام کند و نام آن را به شهیده رقیه رضایی (سنجیده) تغییر دهد.

عضو شورای شهر درخصوص کمک شورای شهر به کانون معلولین، گفت:

در محل ساختمان این مجموعه پلی احداث شد که تردد را برای این عزیزان با مشکل مواجه کرده است. برای حل مشکل باید تدابیر لازم اندیشیده شود تا این مشکلی که برای این عزیزان ایجاد شده هرچه سریع تر برطرف شود.

 محسن حق شناس با ارائه پیشنهاد تشکیل تیم مدیریت یکپارچه استانی در خصوص حفظ و نگهداشت باغات سنتی، خواستار تمرکز دستگاههای دولتی بر این مهم شد.

وی افزود: در حال حاضر فقط شهرداری مسئولیت باغستان را بر عهده گرفته و به تنهایی وارد میدان شده است در حالی‌که این مهم وظیفه دستگاه‌های دیگر است.

رئیس کمیسیون برنامه ریزی و توسعه نیروی انسانی شورا اضافه کرد: مشکل باغستان با شعار حل نمی‌شود چرا که حفظ این میراث ارزشمند، نیازمند شعور و درایت است.

حق شناس مطرح کرد: برای حفظ باغستان باید تدابیری اتخاذ شود و انطباق شیوه آبیاری باغات  با تکنولوژی روز دنیا یکی از سیاست‌های لازم است. چرا که با توجه به بحران کم‌ آبی و کاهش بارندگی‌ها دیگر آب کافی برای اعمال روش آبیاری غرقابی باقی نمانده است.

به گفته این مسئول در همه جای دنیا از شیوه‌های جدید آبیاری تبعیت می‌شود؛ از همین‌رو باغات سنتی نیز باید با میزان آب در دسترس آبیاری شوند.

وی اضافه کرد: در گذشته نه چندان دور  آب در عمق ۵۰ متری زمین قابل دسترسی بود اما امروزه چاه هایی با عمق چند برابری هم ما را به آب نمی رساند و این حاکی از شدت بحران آب است.

رئیس کمیسیون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شورا گفت: از اصلی ترین عوامل کلیدی حفظ باغستان  جایگاه باغدار است و باغستان حفظ نخواهد شد مگر اینکه برای باغدار احترام قائل شویم  و حقوق مالکانه حداقلی را برای آنان در نظر بگیریم.

حق شناس افزود: در برخی جلسات باغداران گله مندند که نمی‌توانند فضای ناچیزی را حتی برای نگهداری وسایل اولیه خود  مانند بیل و اره و ... در باغستان داشته باشند. زمانی باغستان حفظ می شود که جریان حیات در آن جاری و ساری باشد.

این عضو شورا اضافه کرد: مشکل دیگری که باغستان را تهدید می کند؛ تقسیم باغات در بین وراث و کوچک شدن اندازه سهم هر نفر از باغات است که باعث از دست رفتن صرفه اقتصادی آن‌ شده و انگیزه لازم را از مالکین گرفته است.   لازم است برای این‌ مهم فکری کرد و شاید بتوان از طریق پیشنهاد سهامی کردن و اتخاد مدیریت کلان‌نگر در باغستان، ضمن‌حفظ حقوق مالکانه و تامین حقوق  باغداران از کوچکسازی باغات در بین نسل ها هم کاسته شود.

تصاویر مرتبط